24 жени, които са от София и носят името София,

...
24 жени, които са от София и носят името София,
Коментари Харесай

Портрет на столицата: 24 жени с името София от София

24 дами, които са от София и носят името София, за първи път се събират на едно място - под стъкления купол на Софийското ларго. Те вземат участие в изложбата на фоторепортера Йордан Симеонов. Така той прави портрет на столицата през историите на своите героини.

София Трейман, кукловод: Ето това съм аз - София от София. София е най-хубавия град, въпреки да има доста недостатъци.



Това е най-софийското място в София. И безусловно, и преносно. София и в нея на всеки квадратен метър по една Софѝя. Преди три години фотографът стартира издирването на тъкмо такива дами - с името на столицата.

Започнаха да идват сами при мен една по една. Най-възрастната ни София е на към 90 години и е пенсионирана учителка по география, споделя Йордан Симеонов, фоторепортер.

Най-малката е на пет. И София, сякаш идентична, е радикално друга през погледа на всяка от Софиите и всяка има своя връзка със столицата.

Обичам когато отида на концерт, от сцената да ме поздравят персонално: Добър вечер, София, споделя София Узунова.



Исках да има фотография в минерална вода, тъй като този град съществува с помощта на минералните извори, римляните по тази причина са го създали тук. И най-трудната фотография - ходихме през месец март преди тъкмо една година през планината до една река край Бистрица, с цел да снимаме София Рангелова минерална вода потопена. Д-р София Ангелова, която в разгара на най-тежката пандемия откри време да се снима макар че беше изморена, добавя Йордан Симеонов, фоторепортер.



Защото София е сбъдвала не една фантазия.

София е градът, който обичам, градът, който извърши моята детска фантазия - аз съм отгледана и възпитана в дребния град Монтана, само че постоянно съм мечтала да пребивавам в огромния град, споделя доктор София Ангелова, пулмолог.

Сега в персоналната ѝ карта има повтаряне, в което София от София не желае да трансформира нищо.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР