24-годишно момче от Сливен загина, затиснат от хладилник, в асансьор

...
24-годишно момче от Сливен загина, затиснат от хладилник, в асансьор
Коментари Харесай

След инцидента в асансьор: Кой е виновен за смъртта на 24-годишния студент?

24-годишно момче от Сливен почина, затиснат от ледник, в асансьор на студентско общежитие в Бургас. Младежът е учил в университета " Проф. доктор Асен Златаров " в четвърти курс.

В студентското общежитие блок 2 през вчерашния ден към обяд почина 24-годишният Георги Господинов от Сливен.

Нелепата гибел на момчето потопи в тъга студентските общежития на Бургас в жилищния комплекс " Славейков ", където живеят над 1000 студенти.

" За нашия университет е доста печален ден, нямаме визия какво се е случило, формирано е досъдебно произвеждане, ще бъдат одобрени експертизи. Знаем единствено, че е затънал в асансьора, в асансьора е имало ледник, имало е летален излаз. Два от асансьорите, с изключение на товарния, са по-малки. Когато се скапе асансьорът идват асансьорните техници, случва се един път - два пъти в седмицата, в такива огромни публични здания е всекидневно, до момента не сме имали сходни произшествия ", съобщи ректорът на университета " Проф. Д-р Асен Златаров " в Бургас - проф. доктор Магдалена Миткова.

По думите ѝ от компанията няма заявки, че асансьорите са развалени и че би трябвало да се подмени нещо в тях.

" Не сме се срещали с компанията, която поддържа асансьора, само че тя също ще бъде обект на инспекция. Предполагам, че на половин година се прави профилактика. Нямаме сведения, че момчето е имало % неработоспособност ", сподели още проф. доктор Магдалена Миткова.

По случая към този момент е формирано досъдебно произвеждане.

Репортер: Елеана Цанова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР