24-годишният NFL wide receiver KJ Hamler разкрива, че има сърдечно заболяване, казва, че си взема „бърза почивка“

...
NFL wide receiver K.J. Хамлер казва, че си взема бърза почивка
Коментари Харесай

NFL wide receiver K.J. Хамлер казва, че си взема "бърза почивка" от футбола, след като е диагностициран с перикардит, леко сърдечно дразнене.

24-годишният играч обяви в понеделник в Instagram, че изпитва болки в гърдите, преди да започне тренировъчния лагер с Денвър Бронкос, отборът, с който е от 2020 г. Хамлер каза, че получава план за лечение, за да се справи след поставяне на диагнозата перикардит.

„Ще се върна на терена – по-добър и по-силен от всякога – възможно най-скоро през този сезон! Чувствам се страхотно физически и това е много разочароващо за мен“, написа той.

съобщи, че е бил освободен, за да се подложи на лечение и потенциално биха могли да го върнат, ако бъде освободен.

Хамлър е с Бронкос, откакто беше избран в Драфта на НФЛ през 2020 г. През цялата си кариера той регистрира повече от 42 приема и три тъчдауна в 23 изиграни игри. Но миналата година той улови само седем приема в седем мача.

Какво е перикардит?

В публикацията си в социалните медии Хамлер насърчи хората с болки в гърдите да се изследват за перикардит. Болестта представлява възпаление на перикарда – подобна на торбичка структура с два слоя, която обгражда сърцето и го държи на място, за да му помогне да работи, според Американската кардиологична асоциация. Честите симптоми включват болка в гърдите, която се причинява от възпаление на слоевете на торбичката и триене в сърцето.

Това може да се дължи на множество фактори, като вирусни, бактериални, гъбични и други инфекции, каза Американската сърдечна асоциация. Други причини включват инфаркт, сърдечна операция, както и други медицински състояния, наранявания или лекарства, според организацията.

Състоянието често е леко и може да изчезне от само себе си с почивка или просто лечение. Въпреки това може да е необходимо по-интензивно лечение, за да се предотвратят усложнения.

Денвър БронкосНФЛ
Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР