24-годишният Начо Пантелеев от Лясковец, обвиняем за катастрофата с футболния

...
24-годишният Начо Пантелеев от Лясковец, обвиняем за катастрофата с футболния
Коментари Харесай

Обвиняемият за катастрофата с Ферарио Спасов предаде шофьорската си книжка

24-годишният Начо Пантелеев от Лясковец, обвинен за злополуката с футболния треньор Ферарио Спасов, се яви с юриста си в полицията във Велико Търново, където съобщи шофьорската си брошура и получи още едно прокурорско разпореждане със възбрана да напуща страната.

И двете постановления на някогашния към този момент наблюдаващ прокурор по делото Йордан Кожухаров от Великотърновската окръжна прокуратура са с днешна дата.

Пантелеев през вчерашния ден излезе от ареста с най-леката мярка за неотклонение подписка, постановена от прокурор Йордан Кожухаров, без да му бъдат връчени прокурорските постановления за лишаване на свидетелството му за правоуправление и за възбрана да напуща страната.

Почти 24 часа по-късно обвиненият за злополуката в събота вечерта, която лиши живота на Ферарио Спасов, се яви в ОДМВР във Велико Търново, с цел да съобщи непринудено шофьорската си брошура и получи прокурорските постановления, на които е изписана днешна дата.

Адвокатът на обвинения Венцислав Фоти съобщи:

" Ще подавам молба до проверяващите органи той да даде подробни пояснения, в които той ще опише безусловно всичко по наказателното произвеждане, което му е ясно по отношение на ПТП-о. Лично аз искам той да даде пояснения, преди да се е почнало с каквито и да е доказателства, с цел да не остане и капка подозрение, че споделя нещо, тъй като е видял някакви доказателства ".

Начо Пантелеев е с обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност и не пожела да приказва пред медиите.

Адвокатът му съобщи:

" Той се усеща доста неприятно, съжалява за обстановката. Пред мен е изразил подготвеност да спомага и каквато и да е било наказателна отговорност, да си я понесе, ако бъде предписан правосъден акт в тази тенденция ".
Срещу Начо Пантелеев има две каузи – за злополуката, при която почина треньорът Ферарио Спасов, и в Горнооряховския областен съд - за държане на малко количество марихуана.

Адвокат Фоти уточни, че няма информация за 16-е месеца, от които Пантелеев има шофьорска брошура какъв брой са документираните му нарушавания на Закона за придвижване по пътищата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР