24-годишен плувец от Русе започна своя 20-часов маратон на плуване

...
24-годишен плувец от Русе започна своя 20-часов маратон на плуване
Коментари Харесай

Спортист от Русе ще плува 20 часа с вързани крака, за да помогне на болни деца

24-годишен плувец от Русе стартира своя 20-часов маратон на плуване с вързани крайници. Така Теодор Цветков ще премине 50 км. Целта му е да събере средства за построяването на рехабилитационен комплекс за деца с увреждания. Вижте повече от директното включване на Виолета Никифорова от басейна на предизвикването.

Русе

Теодор Цветков плува в басейна на Спортното учебно заведение в Русе. Неговите планове са да направи 3000 дължини. Той и хората, които го поддържат от фондация " Александър Русев ", считат, че сходна самодейност се прави за първи път у нас.

Благородната идея към този момент сплоти доста хора, които осигуриха безплатно даже терен за бъдещия рехабилитационен комплекс.

До в този момент младият мъж и треньорът по плуване Илиян Русев са помогнали на 40 деца и младежи, които страдат от церебрална парализа, да създадат първите си стъпки.

Двамата са създали специфична стратегия, при която децата минават през серия от извършения във водата и по този метод напредват в развиването си.
Теодор Цветков: Най-различни раздвижвания. Учим ги да плуват. До в този момент всяко дете има прогрес, дори има и деца, които са прохождали. Давам всичко от себе си - това е.
За да поддържат идеята на Теодор Цветков и на хората с положителни сърца, към басейна на Спортното учебно заведение в Русе се събраха доста родители на деца с увреждания и жители. Ако всичко се развива по проект, чака се Теодор да финишира на следващия ден по обяд.
 Благотворително 20-часово плуване единствено с ръце стартира през днешния ден в Русе Благотворително 20-часово плуване единствено с ръце стартира през днешния ден в Русе
То е в поддръжка на деца с двигателни проблеми.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР