24 годишен бургазлия обяви колата си за открадната и намерена

...
24 годишен бургазлия обяви колата си за открадната и намерена
Коментари Харесай

Бургазлия обяви колата си за открадната и намерена без табели, за да прикрие, че я ударил пиян

24 годишен бургазлия разгласи колата си за открадната и открита без табели, с цел да прикрие, че я е блъснал пийнал. Първо подал сигнал, че автомобилът му е откраднат, а по-късно съобщил, представяйки се под друга идентичност, че колата му е открита аварирала, само че без регистрационни номера, заяви NOVA.

Инцидентът се разиграл в ранните часове на понеделника. „ Малко след среднощ, в 00:47 часа е получен сигнал за аварирал автомобил наоколо до входа на квартал „ Горно езерово ”. пристигналият на място патрул не е открил на място лидера. Автомобилът бил без регистрационни табели. Малко по-късно, към 1:40 часа е получен втори сигнал, само че този път за незаконно лишен автомобил. Сигналите са подадени от едно и също лице ”. Това сподели основен контрольор Светломир Мудев, шеф на Сектор " Охранителна полиция " в 4 районно управление (на МВР) – Бургас.

По думите му лицето се показало при първия сигнал с имената на брат си и е позвънил от мобилен телефон на негов прочут. „ Вторият сигнал е от неговия телефон. На място е изпратен автопатрул, само че телефонът е бил изключен, а позвънилият на незабавния телефон не е открит на адреса ”, уточни основен контрольор Мудев.

След кат притежателят на авариралия автомобил е открит, той бил арестуван и разпитан. „ Обясни, че преди да се качи зад кормилото е използвал алкохол. Заради неприятното време обаче изпуска ръководството на автомобила и самокатастрофира в страни край пътя, като се удря в дърво. Водачът смъква регистрационните номера на автомобила и е спретнат от собствен другар от местопроизшествието, на който се обажда. Именно у този другар са укрити и табелите на колата, които са конфискувани ”, съобщи Мудев.

За това нарушаване с изключение на финансова глоба се планува и лишаване на шофьорската брошура от един до шест месеца. „ Освен това досъдебното произвеждане ще бъде и за заблуждение на полицията поради подправените сигнали ”, акцентира основният контрольор. И добави: „ Водачът е с към 5 години стаж зад кормилото ”.

Шофьорът не е тестван за алкохол, защото били минали повече от 12 часа сред произшествието и самопризнанията му.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР