24 часаСледователи влязоха в ТрейсСледователи иззеха вчера документи от регионалното

...
24 часаСледователи влязоха в ТрейсСледователи иззеха вчера документи от регионалното
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа

Следователи влязоха в " Трейс "

Следователи иззеха през вчерашния ден документи от районното министерство, организациите " Пътна инфраструктура " и " Автомобилна администрация " и от офиси на " Трейс груп Холд ". Това е компанията, ремонтирала пътя край Своге, където стана злокобната злополука в събота, при която починаха 17 души.

Както основният прокурор Сотир Цацаров разгласи, една от насоките на следствието е положението на асфалта.

Труд

Мазутът от " Мопанг " отново пълзи към Созопол

Разливът от мазут от потъналия американски транспортен съд " Мопанг " не е овладян и отново пълзи към Созопол, предизвестиха специалисти. Снимки от дрон демонстрират, че разливът е стигнал съвсем до Свети Влас, а на плаж Корал не престават да излизат катранени топчета.

Замърсеното море всеки ден изхвърля и мъртви делфини.

Монитор

Брокери налазиха ЦИК

Брокери самопредложиха услугите си на ЦИК в опит да си обезпечат ходатайство в намирането на постройка на изборната администрация, където тя да се подслони, научи " Монитор ". Преди към седмица комисията е получила писмо от компания, занимаваща се с недвижими парцели, в което тя й предлага експертна помощ.

От ЦИК решили, че може да се провежда среща с имотните брокери и трансферирали отговорността за организирането й на служителите, които на собствен ред трябвало да рапортуват по какъв начин върви реализирането на концепцията. От комисията разясниха, че такива диалози към момента не са извършени, само че дадоха да се разбере, че въпреки всичко ще търсят решение на проблема с търсенето на централа, в която да се настанят, без външни консултанти. Нагласата измежду членовете в комисията била казусът да не се взема решение по този метод.

Стандарт

ЦИК вижда проблем при машинното гласоподаване в чужбина

В някои характерни типове секции би имало проблем да се конфигурират машини за гласоподаване при настоящето законодателство. Това сподели пред БНР представителят на ЦИК Цветозар Томов. " Секциите в чужбина по настоящия закон се основават 21 дни преди изборите. Тогава се дефинират и местата. Сегашният режим на разкриване на секции отвън страната не дава опция да се вкара машинно гласоподаване там, тъй като периодите, в които се дефинират местата за гласоподаване, са прекомерно къси ", добави Томов.

Той посочи, че няма техническа опция да бъдат изпълнени условията на Изборния кодекс във връзка с някои характерни секции - преносимите изборни секции и секциите в болничните заведения и други места, където секции се откриват в последния миг.

Сега

Шофьорът на рейса е упрекнат за злополуката край Своге

Шофьорът на авариралия край Своге рейс Григор Григоров в притеглен като обвинен, оповестиха от прокуратурата. Повдигнати са му обвинявания за това, че е нарушил разпоредбите за придвижване, движейки се с превишена скорост и по този начин е предизвикал злополуката. Мъжът е задържан за 72 часа. В момента той е в болница. " Към сегашния миг задържането се извършва в изискванията на болнично заведение, където Григоров е на лекуване ", оповестяват от прокуратурата.

" С разпореждане на основния прокурор следствието по делото е предоставено на Националната следствена работа, където то се реализира от екип от следователи. В рамките на днешния ден предстоят спомагателни огледи. В същото време, следователи реализират изземване на относими към следствието документи от Министерство на регионалното развитие, Агенция " Пътна инфраструктура ", Агенция " Автомобилна администрация " и комерсиалното сдружение - реализатор на ремонта на пътния сектор ", написа още в известието.

Капитал дейли

Работи! Търговският указател към този момент е онлайн 18 дни след невиждания срив

На 18-ия ден от срутва на Търговския указател в понеделник следобяд той най-сетне проработи с цялостната си функционалност. Справки и услуги към този момент са налични онлайн.

Първоначално, в понеделник по обяд, от Агенцията по вписванията оповестиха, че всички услуги на регистъра са налични, само че на място - на гишетата на централното ръководство на Агенцията по вписванията и районните й структури. Няколко часа по-късно заработиха и всички онлайн функционалности на регистъра. Справка на уеб страницата на Агенцията по вписванията демонстрира, че първото заявление за регистрация след възобновяване е за прехвърлянето на еднолична компания " Дълбок дол - Лидия Йончева " Едноличен търговец (търговец на дребно от село до Мизия) на нов притежател против 50 лева Договорът за прекачване е от 10 август.

Дума

Ветеринарите стопират работа посред чумата

В извънредно усложнената конюнктура с заболяванията по селскостопанските животни през тази година се оказва, че страната бави парите на ветеринарите за имупопрофилактика. Това излиза наяве от писмо на Българския ветеринарен съюз, изпратено до премиера Бойко Борисов и до министъра на земеделието Румен Порожанов. Парите, които страната дължи на ветеринарите за осъществяване на държавната профилактична стратегия, са 8 544 600 лева, като сумата е с 1 млн. лева по-голяма от миналогодишната. От ветеринарния съюз декларират, че в случай че МЗХГ не изплати до 3 септември парите им, стартират национални митинги и ще вземат решение дали въобще ще продължат работата си по държавната профилактична стратегия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР