24 часаКитайските учени са решени да извършат две от най-предизвикателните

...
24 часаКитайските учени са решени да извършат две от най-предизвикателните
Коментари Харесай

Китай планира мисии до Марс и Луната в следващите години

24 часа Китайските учени са решени да извършат две от най-предизвикателните галактически инициативи на страната
Китайските учени са решени да извършат две от най-предизвикателните галактически инициативи на страната през идващите години – лунната задача „ Чанъ-5 " и първото изследване на Марс, осведоми Радио " Китай ". Йе Пейдзиен е водещ академик в Китайската академия за галактически технологии. Той сподели, че усъвършенстват общата надеждност на задачата „ Чанъ-5 ", и вършат проекти за всички вероятни непредвидени обстановки, с цел да са сигурни, че програмата ще реализира триумф, предава " 24 часа ". 

74-годишният Йе Пейдзиен е един от най-хубавите галактически откриватели на Китай и неотдавна бе почетен с почетното звание „ Народен академик ". Първоначалният проект за „ Чанъ-5 " бе да бъде пусната през 2017 година, само че несполучливото изстрелване на ракетата-носител „ Чанджън-5 " наложи забавянето на лунната задача. Ако програмата реализира триумф, Китай ще стане третата страна с проби от Луната след Съединени американски щати у Русия.

Продължаващата китайска задача „ Чанъ-4 ", чийто старт бе даден през декември, сподели на човечеството за първи път далечната страна на Луната, което учените се пробват да реализират от десетилетия. „ Ние вършим проекти и изследвания за задачата „ Чанъ-6 " ", сподели Йе. „ Ако „ Чанъ-5 " успее, с „ Чанъ-6 " ще вземе проби от южни полюс на Луната. " Йе сподели също, че програмата за проучване на Марс върви добре. Първата китайска сонда се чака да кацне там преди юли 2021г.

От китайското галактическо ръководство споделиха, че първата марсианска сонда на страната ще изследва почвата, геоложката конструкция и средата на Марс и ще търси допустимо съществуване на вода. На сондата ѝ трябват към седем месеца, с цел да доближи до алената планета.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: