24 часаДиетите убиватТъмната страна на диетите за отслабване, или по-точно

...
24 часаДиетите убиватТъмната страна на диетите за отслабване, или по-точно
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа

Диетите убиват

Тъмната страна на диетите за намаляване, или по-точно на йо-йо резултата от тях, е, че той се понася тежко от тялото и може даже да ви убие. Ето някои аргументи, които ще ви накарат да преосмислите крутите ограничавания в храненето.

Повечето диети не са лесни за осъществяване, изискват прецизно съблюдаване на предписаните калории, коренно ограничение на цели групи храни, коренни промени в метода на живот. С доста от тях можете доста да намалите тежестта си, само че се лишавате от значими хранителни субстанции. Този метод на хранене е кратковременен, не може да се съблюдава постоянно. И когато не съумеете да се придържате към него, трупате даже повече килограми. Често резултатът за здравето ви е противоположен.

Отслабването е доста значимо за сърцето. Но честата смяна на килограмите е още по-вредна и рискова за сърдечни болести. Доказано е, че резултатът йо-йо удвоява заплахата да починете от такива заболявания. Той стеснява коронарните артерии и сърцето стартира да работи по-трудно. Това води до повишение на кръвното налягане. По принцип с отслабването спада и кръвното. Но внезапните съмнения в тежестта при влизане и излизане от диети понижават този резултат. За благополучие, щом спрете внезапно да отслабвате и дебелеете и започнете да поддържате здравословно тегло с непрекъснато умерено хранене и потребен метод на живот, кръвното ви стопира да играе и се възстановява.

Труд

Българска академия на науките посреща учени от целия свят за празника си

Българската академия на науките отбелязва 150 години от основаването си на 12 октомври. Председатели на академии и интернационалните научни организации от целия свят посрещна Българската академия на науките по случай нейната 150-годишнина. Международната среща е част от честванията на юбилея на най-голямата научна институция в България.

Много от институтите на Българска академия на науките са основани, с цел да подкрепят развиването на страната ни, сподели ръководителят на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски. Учените от Академията са създали първите стъпки, с цел да допринесат за развиването на промишлеността в браншове като електроника, нуклеарна енергетика, химическа промишленост, биотехнологии, осведомителни и информационни технологии. И добави, че Академията е горда да бъде измежду тези, които са съдействали за развиването на съвременна България.

Монитор

Първи арест за търговия с гласове преди локалния избор

Първи арест за пазаруване на гласове преди локалните избори. Полицията задържа мъж от Лясковец със лист със 100 имена. Той е открит при рутинна инспекция на автомобил, в който пътували двама мъже и една жена. Неофициално тя е удостоверила, че става въпрос за пазаруване на гласове, заяви Нова телевизия.

Сега

Бойко Борисов: С президента Ердоган имаме ясна спогодба

С президента Ердоган имаме ясна спогодба и турските управляващи прецизно съблюдават съглашението към България за мигрантите. Това сподели министър председателят Бойко Борисов пред публицисти в Сливен, а също по този начин, че България няма да построява нови бежански лагери в очакване на нова мигрантска вълна от Турция.

Министър-председателят регистрира, че нито лагери, нито ограда, нито каквито и да ограничения могат да спрат мигрантите. " Към днешна дата мога да потвърдя, че Ердоган имаме ясна спогодба въз основата на съглашението, на добросъседство и турските управляващи прецизно, правилно съблюдават съглашението към България. Имаме нулев миграционен напън. Не виждам никакъв смисъл да се строим и да се приготвяме с лагери ", сподели още Борисов.

Капитал дейли

Кеч с корупцията

На 1 февруари 2018 година маскирани чиновници на антикорупционната комисия дружно с прокурори и следователи от профилираната прокуратура нахлуват в община Септември. Поводът - следствие за длъжностно закононарушение против кмета на града Марин Рачев.

На място бяха персонално говорителката на основния прокурор Румяна Арнаудова, Иван Гешев, тогава началник на профилираната прокуратура, и зам.-председателят на антикорупционната комисия Антон Славчев, които оповестиха акцията за бойното кръщене на съществуващата от два месеца институция.

Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) беше основана в края на 2017 година небрежно, без спор и с гласовете на ръководещите и Движение за права и свободи. Тя трябваше да бъде отговор на упованията на Европейската комисия (ЕК) за резултати в тази област. Реформата включваше също по този начин и прехвърлянето на делата от софийските градски съд и прокуратура в спецсъда и прокуратурата. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР