24 часа2000 ще вземат пенсия над 1040 леваОколо 2000 ще

...
24 часа2000 ще вземат пенсия над 1040 леваОколо 2000 ще
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа

2000 ще вземат пенсия над 1040 лв.

Около 2000 ще са първите българи, които ще вземат пенсия над тавана - 1040 лева, през втората половина на 2019 година

Тогава ще отпадне ограничаването на новоотпуснатите оптимални пенсии.

" Националният застрахователен институт (НОИ) не разполага авансово с всички нужни параметри, участващи в пенсионната формула, заради което не може да се дефинира прецизен размер на най-високата пенсия, отпусната след тази дата ", обясниха от института пред " 24 часа ".

Труд

91 на 100 от водачите се считали за безгрешни

Девет от всеки 10 български водачи се считат са безгрешни на пътя. Само 9% си признават, че карат рисково, а от тях едвам 6% - рисково. В същото време 73% от водачите са уверени, че всички други участници в придвижването са по-скоро рискови. Това сочат показаните през вчерашния ден данни от национално изследване на организация " Експлика ", направено по поръчка на застрахователни брокери.

Монитор

Деца с дълги коси навън от водните пързалки

Въпросните ограничавания са записани в разпоредбите за прилагане на сходни уреди. Друго условие, което би трябвало да се съблюдава при атракционите, в това число и надуваемите крепости, станали доста известни в последно време, е да не се надвишава потенциалът им, тъй като по този метод се усилват доста рисковете за сигурността на малчуганите. Наскоро, най-вероятно заради сходно надвишаване на потенциала, на водна пързалка в морски курорт в прилежаща Турция почина българско дете.

Стандарт

Новият закон за хората с увреждания опря до 100 млн. лв.

Допълнителни към 100 милиона лв. на година ще са нужни за обезпечаването на нов закон за персоналната помощ. Той ще обхване 77 104 души. По-леките случаи ще получат по 2 часа дневно, което значи 42 часа месечно. За да получат персонална помощ хората с увреждания ще би трябвало да минат самостоятелна оценка на потребностите си.

В момента страна отделя към 260 млн. лева за хората с увреждания.

" Няма да разреша да бъдат наранени правата на нито един човек с увреждания, нито този закон да се осъществя за сметка на друга група хора с увреждания ", безапелационна бе Манолова.

Сега

Никой не е отговорен за 15-те жертви в Горни Лом

Четири години след гърмежа в цех " Миджур " в Горни Лом, при който починаха 15 души, Окръжният съд във Видин разгласи и четиримата обвинени за почтени. Мотивите за решението ще излязат по-късно, само че явно съгласно съда починалите сами са отговорни за трагичната си орис.

Цехът за утилизация гръмна на 1 октомври 2014 година Опустошението беше толкоз огромно, че починалите не можеха да бъдат разпознати. Тогавашният здравен министър Мирослав Ненков заяви, че всичко на мястото на гърмежа се е изпарило.

Капитал дейли

Ревизия намали непознатите вложения до 113 млн. евро към април

реките задгранични вложения в България доближават 113 млн. евро за интервала януари - април тази година, демонстрират последните данни на Българската национална банка (БНБ). Месец по-рано размерът беше по-голям, само че проверка на централната банка е понижила сумата главно поради намалени оценки на размера на дълговите принадлежности. За съпоставяне, през същия интервал на предходната година задграничните инвестиции доближиха равнище от 229 млн. евро.

Дума

Българска социалистическа партия прикани Народното събрание да е без лятна почивка

Без августовска почивка ще останат депутатите, в случай че бъде признато предлагането на Българска социалистическа партия Народното събрание да работи лятото. Корнелия Нинова изясни, че ПГ " Българска социалистическа партия за България " ще упорства Народното събрание да работи, до момента в който не бъдат решени проблемите на майките на деца с увреждания. Не е човешко и обикновено депутатите да лежат по плажовете, а майките с децата да лежат в палатките и по жълтите павета, изясни тя, визирайки готовността на родителите да седят в палаткови лагери, до момента в който не бъдат признати специфични закони за децата с увреждания.

Нинова акцентира, че е нужен нов модел на грижа за хората с увреждания. Тя посочи, че Министерството на труда и обществената политика разисква три закона: Закон за хората с увреждания, Закон за обществените услуги и Закон за персоналната помощ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР