24 август, четвъртък.Погребват Алексей Петров, убит 8 дни по-рано на

...
24 август, четвъртък.Погребват Алексей Петров, убит 8 дни по-рано на
Коментари Харесай

Версиите: Защо Черепа си дойде сега?

24 август, четвъртък.

Погребват Алексей Петров, погубен 8 дни по-рано на пътека на Витоша.

Прокуратурата оповестява, че няма доказателства за закононарушение в фотосите от нощното шкафче на Бойко Борисов, на които се виждат пачки и златни кюлчета. И че фотосите са подправени.

25 август, петък.

В ранна заран Васил Божков, позабравен в последните месеци у нас, написа във фейсбук: Днес се прибирам. След всички спънки, които Гешевата прокуратура и другите принадлежности ми сътвориха. Ще кацна в София към 15:30.

И го направи с 29 минути по-рано от плануваното.

След като съвсем 3 години предприемачът с 19 обвинявания неведнъж “се качваше на самолета ” за София (виж инфографиката), само че оставаше под безоблачното небе на Дубай, незнайни към този момент условия го приземиха непосредствено в българския арест.

Че доста неща се трансформираха в страната, откогато Божков изчезна с частния си аероплан на 29 януари 2020 година, е реалност. Но за какво тъкмо в този момент, един от най-богатите българи спря да се усеща заплашен и непринудено се завърна, е въпросът, който всички задават.

И когато няма явен отговор, разумно се завихрят спекулации. Като тази, че непредвиденото му прибиране има общо точно с двете събития от четвъртък. И още - за прибирането му роля изиграват новото управление на прокуратурата и комплицираните политически процеси, отпред на които е така наречен сглобка, приписвана от съперниците ѝ на Алексей Петров.

За пресичането на пътищата сред завърналия се обвинен и някогашната барета

се знае от години. Още през лятото на 2020 година закритата към този момент профилирана прокуратура повдигна обвинявания на Божков, че е поръчал 4 убийства. Едно от тях - атентат против Алексей Петров обратно във времето.

Абсурдно е. Те нямат нищо общо. Пътищата на Васил Божков и Алексей Петров в никакъв случай не са се пресичали и господин Божков не се прибира поради гибелта на господин Петров, опроверга швейцарският му юрист още на летището.

Отношенията на Божков с Бойко Борисов обратно във времето също са ясни. Бившият министър председател е индивидът, който Божков дълго обвиняваше за проблемите си с правораздаването. Изреждаше още депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, някогашния финансов министър Влади Горанов...

И наричаше някогашния основен прокурор Иван Гешев инструмент, а институцията, която управлява - бухалка.

Божков няма общо с прекратеното следствие за пачките в чекмеджето. Но след негови показания през март 2022 година арестуваха Бойко Борисов в дома му в Банкя. Тогава Министерство на вътрешните работи го задържа по необходимост и предложи на прокуратурата да го упрекна за изнудване на Божков.

От началото на 2020 година, към този момент в Дубай, Божков твърди, че е давал милиони на ГЕРБ, с цел да резервира бизнеса си. Подобни сведения Божков дал по интернет, а Кирил Петков приказва персонално пред проверяващ служител на реда в кабинета си в Министерския съвет. Прокуратурата иззе делото от Министерство на вътрешните работи. В деня на завръщането на Божков у нас от Софийска градска прокуратура оповестиха, че той ще бъде разпитан като очевидец и по това следствие.

Кирил Борисов,
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР