2300 бяха официалните гости, които станаха свидетели на коронацията на

...
2300 бяха официалните гости, които станаха свидетели на коронацията на
Коментари Харесай

Преди церемонията: Чарлз III и Гълъб Донев са разговаряли за кратко

2300 бяха формалните посетители , които станаха очевидци на коронацията на Чарлз III. На церемонията участваха монарси и държавни водачи от целия свят.

Н.В. Цар Симеон Сакскобургготски и брачната половинка му Маргарита участваха в Уестминстърското абатство. Те бяха част и от гостите на снощния банкет в Бъкингамския замък.

Хиляди жители на Обединеното кралство се събраха в центъра на Лондон

На церемонията страната ни беше публично показана от служебния министър-председател Гълъб Донев. Той и Чарлз III са разговаряли за малко , оповестиха от държавната пресслужба. Двамата разговаряха по време на приема, даван от краля и кралицата-консорт за задграничните посетители в Бъкингамския замък.

Във фокуса на диалога  между премиера Донев и Чарлз III е било усилването на двустранното съдействие в сигурността, търговията, културата и образованието, се споделя още в известието. От пправителствената пресслужба допълват още, че „ акцент беше подложен и върху откритата неотдавна огромна галерия в Британския музей, където България е показана с едно от най-забележителните си съкровища - Панагюрското ".

bTV ще ви направи съпричастни със събитието със особено студио в ефира на малкия екран

Крал Чарлз III е изразил възхищението си от експозицията, а министър-председателят Гълъб Донев отбелязал, че Панагюрското богатство е неповторим шедьовър на античното изкуство, което съумява да впечатли целия свят.

За най-голямото кралско събитие в Лондон дойдоха също френският президент Еманюел Макрон и водачите на Европейските институции - Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел.

Кралят и кралицата са поръчали на пет художника картини, които да увековечат този исторически миг

Съединените щати бяха показани от първата дама Джил Байдън , а президентът Джо Байдън съобщи, че ще има персонална среща с Чарлз III през юли. Съпругата на украинския президент Володимир Зеленски - Олена Зеленска също участва.

В Уестминстърското абатство бяха и световноизвестни звезди , като Кейти Пери и Лайънъл Ричи.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР