23-мата мигранти, които бяха заловени, докато ги превозват в линейка

...
23-мата мигранти, които бяха заловени, докато ги превозват в линейка
Коментари Харесай

Заключиха в двора на РУ Труд заловените мигранти в линейка – арестът бил тесен

23-мата мигранти, които бяха хванати, до момента в който ги транспортират в кола за спешна помощ край Пловдив, се намират в районно управление (на МВР) – Труд. Мъжете, които споделят, че са от Афганистан са заключени в двора на районното ръководство, защото карцерът там е доста стеснен.  Очаква се те да бъдат трансферирани на друго място.
Прочетете още
По-рано вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, че българските служби са имали оперативна информация за хванатата  линейка в пловдивското село Труд.

„ Натискът на българо-турската граница се е нараснал с близо 50 % от началото на годината, само че болшинството от опитите за незаконно прекосяване са осуетени. Особено внимание се следят колите със специфичен режим на деяние, които се употребяват за превозване на мигрантите. Има значително изоставени и даже нерегистрирани коли за спешна помощ “, добави министър Демерджиев. Той добави, че  с изключение на оперативната информация, хората вътре са били задоволително доста, с цел да създадат усещане и за злощастие на ръководещите колата за спешна помощ са се озовали в селото тъкмо пред полицейския сектор, което доста е улеснило униформените.

Задържани са мъж и жена, които са превозвали мигрантите. Очаква се да им се издигнат обвинявания.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР