23-ма са загиналите, а 169 ранените мъже, жени и деца

...
23-ма са загиналите, а 169 ранените мъже, жени и деца
Коментари Харесай

23 са жертвите при катастрофи в Монтанско през изминалата година

23-ма са починалите, а 169 ранените мъже, дами и деца на пътища в Монтанско през предходната година, сочи статистиката на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи. 132 са тежките произшествия станали през 2017 на територията на региона. Най-критичният сектор е интернационалният път Е-79 сред Монтана и Видин, където всекидневно стават произшествия.
Най-голям е броят на тежките произшествия, станали сред коли. Те са 32, с петима убити и 57 ранени. Регистрирани са 23 произшествия с пешеходци, от които починалите са петима, а четиринайсет са потърпевши. През интервала са се преобърнали четиринайсет коли. Дванайсет водачи са се блъснали в дърво или дирек, като двама от тях са изгубили живота си. Шестима водачи са се забили в защитна ограда. Четирима са блъснатите велосипедисти, от които единият е умрял.
Над половината от тежките произшествия са станали поради придвижване с несъобразена скорост. Всяка шеста е настъпила поради неспазено преимущество, две поради липса на отдалеченост, а шест - заради неочаквана смяна на посоката на придвижване. 69 от случаите са регистрирани в обитаемоте места, 25 по път Е-79. Там са починали седем и са ранени 43 жители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР