23-ият София Филм Фест започва след по-малко от месец, а

...
23-ият София Филм Фест започва след по-малко от месец, а
Коментари Харесай

Българските филми на София Филм Фест

23-ият София Филм Фест стартира след по-малко от месец, а селекцията от български ленти тази година е много впечатляваща. Ето някои от по-любопитните от тях.
 Снимка 407747

" Да вървиш по вода "

Започваме с оповестения като премиерен за фестивала още в края на декември 2018 година филм. Документалният филм на Андрей Паунов, който харесваме поради " Георги и пеперудите " и " Проблемът с комарите и други истории ", е отдаден на Христо Явашев - Кристо. Фокусът е върху решението на създателя да реализира фамозната си апаратура " Плаващите кейове " след гибелта на брачната половинка му Жан-Клод.
 Снимка 407751

" Ирина "

Това е дебютният пълнометражен филм на Надежда Косева, който към този момент завоюва няколко интернационалните награди. Проследява историята на жена, която е принудена сама да изхранва фамилията си, и се съгласява да стане сурогатна майка. Бременността обаче ще я промени.
 Снимка 407746

" Тайният живот на Вера "

Още един филм с женски протагонист, който обаче е документален. Филмът на Тонислав Христов към този момент беше показан на фестивала в Сънданс, както и на " Берлинале ". Той наблюдава ролевите игри онлайн, в които Вера взе участие, с цел да се оправи с контузии от детството си, свързани с нападателния й баща-алкохолик.
 Снимка 407743

" Дворците на народа "

Този извънредно любопитен филм е на дуото Борис Мисирков и Георги Богданов и е сниман в пет страни. Той събира на едно място някои от най-представителните мостри на комунистическата архитектура - Двореца на Чаушеску в Румъния, постройката на Московския държавен университет, Националният замък на културата в София, Палата Федерация в Белград и несъществуващият към този момент Дворец на републиката в Берлин.
 Снимка 407744

" Обичам те, Бойдин "

Както споделя режисьорът и сценарист Борислав Михайлов: " Обичам да изследват човешкото държание в рецесии ". Дебютният му филм с Деян Донков в основната роля наблюдава мъж, който се включва в политическите митинги в България през 2013 година, само че съумява да се отчужди от околните си и да загуби работата си.
 Снимка 407745

" Прасето "

Филмът на Драгомир Шолев е отдаден на изключително болната тематика за издевателството в учебно заведение. Главният воин е 13-годишно момче с прякор Прасето (в ролята е Румен Георгиев). " Знам, че във всеки клас има по едно такова момче. Знам, че постоянно позволяваме неточности по отношение на другите деца и че може да сме доста неприятни и жестоки по отношение на тях. Също по този начин знам, че в избран миг всеки един от нас може да се окаже Прасето, " разяснява режисьорът.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР