23-годишно момче спешно се нуждае от помощ. Георги Христозов е

...
23-годишно момче спешно се нуждае от помощ. Георги Христозов е
Коментари Харесай

23-годишно момче с тежка диагноза се бори за живот

23-годишно момче незабавно се нуждае от помощ. Георги Христозов е с диагноза " Фронтокалозна и интервертикуларна туморна групировка " вдясно в главата. Младежът се нуждае от рехабилитация и лекуване в Турция, само че фамилията му не разполага с нужните средства. Ето какво описаха околните на Георги за положението му все още:
След консултация с неврохирург на 26 септември Георги бе признат в болница за оперативно лекуване за ексцизия на туморната групировка в оптимален вероятен размер. На 2 октомври бе направена първата интервенция. Тя мина сполучливо, само че туморът не беше изрязан напълно. Има данни за левостранна хемипареза.

Пет дни по-късно, Георги получи оток на основния мозък и се наложи да се направи животоспасяваща интервенция. След интервенцията е подложен на апаратна вентилация с данни за тежка левостранна хемипареза.
©
След направено хистологично проучване е сложена диагноза: Гигантоклетъчен глиобластом, богат на липидизирани кафези, IV-та степен по СЗО. Препоръчва се лекуване с радиолъчение и химиотерапия.

Към момента, месец след интервенциите Георги се възвръща от интервенциите и му се ползва рехабилитация за оживление. Отправено е питане за лекуване в Турция. Очакваме мнението на онколозите в Истанбул.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР