23-годишният ютюбър MrBeast има приходи от 54 милиона долара през

...
23-годишният ютюбър MrBeast има приходи от 54 милиона долара през
Коментари Харесай

Най-добре платените създатели на видеа в YouTube през 2021-а

23-годишният ютюбър MrBeast има доходи от 54 милиона $ през 2021 година, с помощта на наличието, което основава и качва във видео платформата YouTube. Видеоклиповете му са гледани 10 милиарда пъти през 2021-а.

MrBeast прочут с видеата си, в които постоянно демонстрира каскади и разнообразни опити. През последната година той прекара 50 часа " заровен " жив, предложи 10 000 $ на тези, които се осмеляват да влязат във вана със змии и беше хазаин на лична версия на Squid Game, като даже направи копия на декорите на кино лентата на Netflix.

Така MrBeast се подреди е първи в листата на най-печелившите ютюбъри, а и евентуално си печели място измежду най-високоплатените актьори в света. Всъщност, извоюваните от него 54 милиона $ биха му донесли място в топ 40 на 100-те на богати звездите в класацията на Forbes, която наблюдава най-добре платените звезди в развлекателния бизнес. Сред тях са Били Айлиш, Ким Кардашиян, Анджелина Джоли и други

Създателите на видеа в YouTube са спечелили общо към 300 милиона $ през 2021 година, което е с цели 40% повече на годишна база. Това се случи с помощта на увеличението на гледанията в техните канали в YouTube и приходите от реклами, които генерират от тези видеоклипове. В момента в YouTube има близо 2 милиарда консуматори. Около половината от приходите на основателите на видеа идват от доходи от реклами. Много от звездите обаче оферират и продават свои брандирани артикули и даже бургери.

MrBeast Burger е приложение, което разрешава на почитателите на MrBeast да поръчват ястия с марката MrBeast от 1600 ресторанта в цялата страна. Досега е продал 5 милиона бургера

Джейк Пол е на второ място в класацията с доходи от 45 милиона $ - значително с помощта на приходите си от кариерата си в бокса. Миналата година той имаше три дуела: един мач с Бен Аскрен, два с Тайрън Уудли, които Пол печели. Джейк разгласява по-рядко клипове в платформата и употребява канала си най-много за рекламиране на боксовата си кариера.

На трето място е Markiplier с доходи от 38 милиона $. Малко звезди в обществените мрежи могат продават толкоз добре, колкото него. Той предлага на почитателите си тениски, шапки и други продукти, свързани с неговата серия Unus Annus. Това е и главната причина приходите му да се удвоят, спрямо предходната година.Той има 31 милиона клиенти за канала си.

Rhett и Link са на идващото място в листата. През 2021 приходите им са 30 милиона $. Това са са едни от най-дългогодишните звезди в YouTube. Предаването им Good Mythical Morning започва през 2012 година През февруари 2019 година те получават SMOSH, което е скициран комедиен канал в YouTube против 10 милиона $.

Топ пет се добавя от ютюбъра Unspeakable , чиито проходи са 28,5 милиона $. Над 20 милиона души имат абонамент за четирите му канала в YouTube, където той разгласява видеоклипове по какъв начин играе Minecraft и други игри. Името му е Нейтън Греъм. Той разгласява в YouTube през последното десетилетие, само че до момента не е бил в топ 10 на най-добре платените звезди. Миналата година Unspeakable продаде своя азбучник от видеоклипове в YouTube на Spotter (един от най-големите самостоятелни притежатели на наличие в YouTube). Това е и главната причина Unspeakable да се подреди измежду най-добре платените в YouTube.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР