23-годишният аматьор Джеймс Кейхил сътвори една от най-големите сензации в

...
23-годишният аматьор Джеймс Кейхил сътвори една от най-големите сензации в
Коментари Харесай

Аматьор изхвърли О`Съливан от световното първенство по снукър

23-годишният дилетант Джеймс Кейхил сътвори една от най-големите сензации в историята на международното състезание по снукър. А може би и най-голямата.

Англичанинът, който е племенник на шотландската легенда и рекордьор със 7 международни трофеи Стивън Хендри, дебютира в театъра " Крусибъл " в Шефилд (Анг) с фрапантен триумф с 10:8 фрейма против международния №1 и петкратен международен първенец Рони О`Съливан.

Ракетата, който от началото на сезона завоюва пет трофея и изравни върха на Хендри от 36 ранкинг трофеи, беше безспорен любимец против първия състезател с непрофесионален статут, съумял да се класира за шампионата на планетата. Само че играта на 43-годишния О`Съливан в понеделник и вторник беше тотално отчаяние за безбройните му почитатели и той напълно справедливо напусна борбата още в I кръг.

След първите две сесии оня ден резултатът беше 5:4 в интерес на Кейхил, който демонстрираше страхотна убеденост и постоянни удари през цялото време на двудневния мач. Втората половина през вчерашния ден стартира със стремително почистване на Рони за 5:5, само че последваха куп негови неточности и три следващи фрейма в интерес на по-младия англичанин. Носителят на купата за 2001, 2004, 2008, 2012 и 2013 година реагира с три поредни партии на своята сметка, само че в същото време стартира да наподобява все по-уморен и в един миг от 17-ия фрейм камерите даже го уловиха по какъв начин задремва в стола за отмора.

А точно при 8:8 О`Съливан имаше превъзходен късмет да поведе и да се приближи единствено на един фрейм от крайния триумф. Само че Гения от Чигуел пропусна розовата топка при разчистването на цветовете и малко по-късно подари печеливша позиция на противника си. В последвалия 18-и фрейм Кейхил още веднъж пое по-стабилен надзор над масата и със серия от 53 т. приключи най-великата победа в кариерата си.

" Имах доста религия в себе си. Мисля, че демонстрирах това с разчистването най-после - уточни младокът в студиото на Би Би Си минути след триумфа. - Трябва да уважаваш съперниците си и, несъмнено, Рони е най-хубавият в играта. Но би трябвало и да вярваш на себе си, което аз направих. "

О`Съливан разяснява загубата си по този начин: " Има два метода да погледнем на това. Първият е, че той пристигна тук, игра брилянтно и справедливо победи. А може и да се каже, че аз му оставих някои доста лесни позиции и му дадох спомагателна убеденост. Гледните точки са две, само че която и да изберем, би трябвало да му отдадем заслуженото, че съумя да пресече финалната линия. "

На 1/8-финалите Джеймс Кейхил ще играе против Стивън Магуайър (Шот), който надви над Тян Пънфей (Кит) с 10:9.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР