23-годишната възпитаничка на университета в Кеймбридж от Стратфорд на Ейвън

...
23-годишната възпитаничка на университета в Кеймбридж от Стратфорд на Ейвън
Коментари Харесай

Трагедията на Лондонския мост: Кои са убиецът и жертвите

23-годишната възпитаничка на университета в Кеймбридж от Стратфорд на Ейвън беше намушкана съдбовно дружно с различен някогашен студент – Джак Мерит.

Убитият Джак Мерит е бил координатор на програмата „ Учим дружно ” – за реинтеграция на някогашни пандизчии в обществото, а Саскиа Джоунс е била доброволец в програмата.

28-годишният Хан, който извърши закононарушението и по-късно беше убит от полицията е наказан терорист, освободен от пандиза през декември 2018 година

Семействата на господин Мерит и госпожа Джоунс отдадоха респект на своите близки.

В изказване фамилията на господин Мерит го разказва като “талантливо момче ”, което “умря, правейки това, което обича ”.

„ Джак живееше поради своите принципи; той вярваше в изкуплението и реабилитацията, а не в отмъщението…Знаем, че Джак не би желал този ужасяващ, изолиран случай да бъде употребен като предлог от държавното управление за въвеждане на още по-драконови присъди на пандизчии или за задържане на хора в пандиза за по-дълго от нужното ”, се споделя в известието.

Професор Стивън Дж Туп от университета в Кембридж съобщи, че жертвите са взели участие в събитие, “за да отбележат пет години от програмата на Университета за учене дружно ” – което е фокусирано върху рехабилитация на пандизчии.

Той добави: „ Това, което трябваше да е радостна опция да отпразнуваме достиженията на тази неповторима и обществено преобразуваща стратегия, хазаин на нашия Институт по криминология, вместо това бе разрушена от неописуемо незаконно действие ”.

Сред тримата ранени, чиито самоличности не са обществено оповестени, е член на университетския личен състав.

“Нашият университет осъжда този противен и неправилен акт на гнет ”, съобщи професор Туп. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР