23-годишен румънски гражданин е привлечен към наказателна отговорност от Софийска

...
23-годишен румънски гражданин е привлечен към наказателна отговорност от Софийска
Коментари Харесай

23-годишен румънец е задържан за нелегален превоз на сирийци през България

23-годишен румънски жител е притеглен към наказателна отговорност от Софийска районна прокуратура поради подпомагането на нелегално прекосяване през страната на чужденци.

На 17.07.2023 година на ул. „ Витиня “ в гр. София, обвиненият А.Р. - за да набави за себе си имотна полза и в нарушаване на закона, е подкрепил осем сирийски жители, които са минали през страната. Той ги е превозил с лек автомобил. Трима от сирийците не са имали навършени 16 години.

Заловените бежанци са откарани в 9-то РПУ

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.281, алинея 2, т.1, т.4 и т.5, вр. ал.1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване „ отнемане от независимост ” за период от 1 до 6 години и санкция от 5000 до 20 000 лв..

Предвид опцията да се укрие (тъй като А.Р. няма адрес за престояване на територията на България) той е арестуван до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор.

Тежкотоварният автомобил е спрян след подаден сигнал

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР