221 служители от спешните отделения/клиники на болниците с над 50%

...
221 служители от спешните отделения/клиники на болниците с над 50%
Коментари Харесай

221 служители от спешните отделения преминаха петдневен обучителен курс по ПУЛСС

221 чиновници от незабавните отделения/клиники на лечебните заведения с над 50% държавно присъединяване в капитала минаха петдневния обучителен курс по плана „ Подобряване на изискванията за лекуване на незабавните положения “ (ПУЛСС), оповестиха от Министерство на здравеопазването. Вторият стадий на плана стартира на 31 октомври в Националния център за образование и подготовка в системата за незабавна здравна помощ. От началото на плана до м. октомври 2022 година 5-дневно практическо и теоретично образование сполучливо са минали 5597 чиновници на центровете за незабавна здравна помощ и техните филиали.

Тази седмица курсисти са 62-ма души – работещи в незабавните структури на регионалните лечебни заведения в Благоевград, Велико Търново, Ловеч, Габрово, Силистра, Сливен, Кюстендил, Пазарджик, както и чиновници на УМБАЛ Бургас, УМБАЛ „ Света Марина “ – Варна, МБАЛ „ Св. Анна “ – Варна,  УМБАЛ „ Д-р Георги Странски “-Плевен, МБАЛ Пловдив, УМБАЛ Канев, УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “, ВМА-Варна, ВМА-София, УМБАЛ „ Св. Анна “ – София, УМБАЛ „ Александровска “ и УМБАЛ „ Проф. Ст. Киркович “-Стара Загора.

Курсовете продължат да се организират в Националния център за образование и подготовка в системата за незабавна здравна помощ, а лектори още веднъж са водещи наши лекари с богат професионален опит. Теоретичните образования са с дълготрайност 15 часа седмично, а практическата част трае 17,5 часа, като обучаваните са разпределени в групи.

В програмата са включени лекции за приложението на медицинския триаж и за държание при пациенти със незабавни положения (респираторни нарушавания, нарушавания в циркулацията, травматични положения, неврологични нарушавания, интоксикации, незабавни положения в детската възраст и др.), както и на практика извършения, свързани с оценка на незабавното положение и използването на разнообразни техники за обезпечаване и поддържане на проходимост на дихателните пътища, кардиопулмонална ресусцитация и дефибрилация, мениджмънт на контузията, животоспасяващи и животоподдържащи техники при педиатрични пациенти и други

Проект ПУЛСС е финансиран от Европейския обществен фонд, посредством Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси ” 2014-2020 година Основната цел на плана е възстановяване качеството на предоставяната незабавна здравна помощ посредством вложения в човешкия капитал, а бюджетът на плана възлиза на 7 млн. лева.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР