22 октомври Израел обяви, че ще увеличи атаките в Газа

...
22 октомври Израел обяви, че ще увеличи атаките в Газа
Коментари Харесай

Войната на Израел срещу Хамас: трета седмица

22 октомври
Израел разгласи, че ще усили офанзивите в Газа и прикани цивилното население, останало в северната част, да се изтегли към южните региони на анклава. Според представител на военните това ще даде опция да се минимализират жертвите по време на " идната фаза " на войната.

Струпването на военни и техника по границата с палестинската територия продължава, само че не е ясно по кое време ще стартира предстоящата огромна сухопътна интервенция.

Група от 20 лекари отлетя за Кайро, с цел да се включи в оказването на помощ на популацията на обсадения палестински анклав Газа. Самолетът е претрупан с медикаменти, показва турското министерство на опазването на здравето.

Задачата на групата е да извърши изследвания по отношение на разкриването на полеви лечебни заведения за палестинците в Газа, които турските здравни управляващи взаимно с египетското здравно министерство възнамеряват да бъдат ситуирани край египетското летище " Ел Ариш " и граничния пункт Рафа сред Египет и Ивицата Газа.



21 октомври
Граничният пункт Рафа сред Газа и Египет беше отворен за малко.

Първите камиони с филантропична помощ влязоха в Ивицата Газа през пункта Рафа. 20-те камиона доставиха 44 000 бутилки питейна вода, 60 тона храна и медицински материали. Граничният пункт още веднъж беше затворен от египетска страна след прекосяването на първия ескорт. Помощта стана допустима след сделка сред Съединените щати, Израел и Египет.



За първи път Хамас освободиха заложници - две американски гражданки.


Усилията за освобождението и на останалите над 200 души, които радикалната формация държи, не престават. Увеличава се обаче и броят на жертвите.

Живот на елемент в лечебните заведения и диалог по телефона с околните на боязън - по този начин разказва обстановката в Газа Махмуд. Въпреки че е в Йерусалим, той неговите другари от Ивицата описват за ужаса на войната и борбите за оцеляването.

На среща на върха в Кайро по рецесията сред Хамас и Израел арабски водачи приканиха за завършек на десетилетното принуждение в региона и жигосаха израелските удари против Газа. Европейските представители се оповестиха за отбрана на цивилното население.

Целта на срещата беше да предотврати експлоадиране на широкомащабна война в региона, само че упованията бяха огромни поради отсъствието на самия Израел, на Иран и на висши американски представители. Форумът приключи без общо съглашение.

Междувременно Израел струпа и десетки хиляди бойци и стотици танкове по границата с Газа за предстояща от мнозина сухопътна интервенция в линията

След офанзивите на Хамас на 7 октомври против Израел, лишили живота на 1400 души, Израел подложи Газа на бомбардировки и наземен обстрел. Според ръководените от Хамас управляващи в линията, 4385 души са починали от палестинска страна.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР