22-ма незаконни мигранти са открити в товарния отсек на автомобил

...
22-ма незаконни мигранти са открити в товарния отсек на автомобил
Коментари Харесай

Хванаха 22-ма незаконни мигранти близо до Китен

 22-ма противозаконни мигранти са открити в товарния отсек на автомобил при инспекция на Гранична полиция покрай Китен. Мигрантите са без документи за идентичност - 13 мъже, осем дами и дете, по техни данни жители на Сирия и Ирак, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Проверката е осъществена на 20 юли, спреният автомобил е бил Фолксваген Транспортер “ с подправени  регистрационни табели и лого на банкова институция, ръководен от български жител. Установено е, че микробусът е благосъстоятелност на частно лице, а неистинските табели дублират действително съществуващи - благосъстоятелност на банковата институция, която няма никакво присъединяване в тази ситуация.

Водачът и водач на лек автомобил, засечен наоколо до микробуса, са арестувани в ГПУ - Царево. Образувано е досъдебно произвеждане по член 281 от Наказателен кодекс за каналджийство. На двамата мъже е постановена мярка за неотклонение " задържане под стража “ за период до 72 часа с прокурорско предписание, те ще бъдат приведени в следствения арест в Бургас.

Незаконните мигранти ще бъдат настанени в СДНВЧ - Любимец. Работата по случая продължава.

Същия ден гранични служители на реда ГПУ - Ивайловград спрели за инспекция в региона на село Планинец товарен автомобил " Форд Транзит “, каран от 24-годишен мъж от Софийска област. В каросерията на камиона са открити 24 противозаконни мигранти (20 пълнолетни и четирима непълнолетни), без документи за идентичност, по техни данни афганистански жители. Уведомена е районната прокуратура. Шофьорът и непознатите жители са арестувани, формирани са бързи производства.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР