22-кратният шампион в турнирите от Големия шлем Рафаел Надал стартира

...
22-кратният шампион в турнирите от Големия шлем Рафаел Надал стартира
Коментари Харесай

След близо година отсъствие - Рафа Надал се завърна в игра и надви Доминик Тийм в Бризбейн

22-кратният първенец в шампионатите от Големия шлем Рафаел Надал започва с победа на шампионата от категория АТР 250 в Бризбейн, Австралия, откакто в първия кръг надигра австриеца Доминик Тийм в първия си дуел на сингъл след близо година неявяване от кортовете поради травма.

Матадора се наложи със 7:5, 6:1 над Тийм, като този му триумф пристигна тъкмо 349 дни след провалянето му по време на миналогодишния Australian Open от Макензи Макдоналд, което в действителност постави и завършек на сезон 2023 за Надал.

При завръщането си на огромната сцена обаче испанецът изигра един доста мощен дуел против някогашния първенец от US Open Доминик Тийм, като изключително впечатляващо бе представянето на Рафа в неговите сервис геймове, в които той загуби едвам шест точки за целия мач.

Иначе в първия сет двамата тенисисти бяха безусловно равностойни, като разликата бе един единствен пробив, осъществен от Надал в последния 12-и гейм за крайното 7:5.

Във втората част пък испанецът изцяло доминираше на корта, отпускайки на Тийм единствено един гейм по пътя си към триумфа с 6:1.

" Благодаря на всички за поддръжката. Удоволствие е да играя пред тази невероятна аудитория. Днес беше доста прочувствен ден за мен. Благодаря и на всички, които бяха до мен през тази година. Със сигурност това бе най-трудната година в кариерата ми. Първият сет бе доста равносилен, като и двамата сервирахме добре. След това направих пробив при 6:5 и от него пристигна разликата. Доминик също претърпя сложен интервал с травми. Не мога да дефинира равнището на тениса към момента. Нямам самообладание да се изправя против идващия противник ", съобщи Рафа Надал в изявлението на корта след успеха.

По този метод левичарят от Майорка се класира за осминафиналите в Бризбейн, където той чака спечелилия от мача сред австралиеца Джейсън Кублър и руснака Аслан Карацев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР