22 кг антични монети и предмети задържаха на Дунав мост.

...
22 кг антични монети и предмети задържаха на Дунав мост.
Коментари Харесай

22 кг антични монети и предмети задържаха на Дунав мост

22 кг антични монети и предмети задържаха на Дунав мост. 22 кг антични монети и предмети задържаха митническите инспектори от отдел „ Борба с наркотрафика “ на Търговско дружество Митница Русе при осъществена инспекция на лек автомобил в региона на Дунав мост при Видин.

Митническите чиновници са отклонили за щателна митническа инспекция пристигналия лек автомобил. В градивните кухини на облегалките на седалките инспекторите са открили пакети, опаковани с найлон и черно тиксо. Водачът на транспортното средство е декларирал, че в тях има монети.

За случая неотложно е известено Гранично полицейско ръководство на Министерство на вътрешните работи гр. Видин

и проверяващия служител на реда.

В изискванията на необходимост е осъществено претършуване и изземване. Описано е наличието на откритите 21 брой пакети – голям брой предмети с монетна форма от бял и жълт метал, фрагменти, предмети с форма на украшения и други, имащи признаци на артефакти. По-голяма част от тях са покрити с патина.

Водачът на автомобила – Б.Ш., е притеглен в качеството на обвинен за опит за изнасяне на културни полезности през границата на страната.

Понастоящем с разпореждане на наблюдаващия прокурор той е арестуван за период до 72 часа.

Предстои Окръжна прокуратура–Видин да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на лицето.

Източник: Агенция „ Митници “

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР