22-годишният Юнес Абуякуб, издирван за терористичното нападение в Барселона, е

...
22-годишният Юнес Абуякуб, издирван за терористичното нападение в Барселона, е
Коментари Харесай

Заподозреният за терористичната атака в Барселона е зaловен

22-годишният Юнес Абуякуб, търсен за терористичното нахлуване в Барселона, е бил задържан, съобщи Reuters. Той е бил хванат западно от града.
При нападението с бус в пешеходна зона починаха 15 души. Група екстремисти от марокански генезис пробваха и втора офанзива в по-малко обитаемо място, като лишиха живота на един човек, само че бяха премахнати от полицията.
Същевременно испанското радио Cadena Ser заяви, че полицията е застреляла мъж, носещ колан с експлозиви, в град Субиратс, западно от Барселона, предадоха Reuters и ТАСС. Все още няма изясненост дали двата случая имат нещо общо.
Имаше съществени съмнения за самоличността на избягалия лидер от първия терористичен акт, като се обясни, че 17-годишният Муса Укабир е откраднал документите на по-големия си брат Дрис и с тях е взел чартърен буса. Зад кормилото обаче е застанал Абуякуб.
Полицията публично не удостоверява информацията за ареста или за възможна връзка с друга вест - за ранен човек още веднъж западно от Барселона, осведоми bTV.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР