22-годишният пазарджишки волейболист Йордан Пеев е най-новото попълнение на холандския

...
22-годишният пазарджишки волейболист Йордан Пеев е най-новото попълнение на холандския
Коментари Харесай

Пазарджишки разпределител подписа с втория по сила в Холандия

22-годишният пазарджишки волейболист Йордан Пеев е най-новото попълнение на холандския първокласен Орион (Дьотинхем). Днес надареният разпределител беше показан пред почитателите на Орион. Йордан е юношески национал на България.

Той стартира да тренира волейбол в пазарджишкия Хебър преди към 10 години. В следствие е продаден на Марек (Дупница), където продължава кариерата си на първо време в юношеската групировка на дупничани. Следва сключване на първи професионален контракт с Марек. По-късно обаче Марек подценява качествата на пазарджиклията и Пеев взема решение да търси реализация в чужбина. Заради договорни ограничавания цели 2 години той е заставен да играе във второто равнище на холандския волейбол, което е с аматьорски статут. В последна сметка обаче търпението на Данчо е възнаградено.
След като договорът му с Марек завършва, пазарджиклията е притеглен незабавно от втория по мощ отбор в Холандия Орион. Само преди месец с досегашния си отбор Revoc Reuver Пеев стана първенец във втората дивизия.

ВК Орион оповестява на драго сърце, че притегля надарен състезател в своя мъжки тим, се споделя в клубния уебсайт на холандския отбор във връзка подписването на договора с пазарджишкият разпределител.
Само преди месец Орион игра мач за купата в Холандия, само че загуби от Грьонинген, където играе различен българин – Трифон Лапков. През декември предходната година пък волейболистите от новия клуб на Дани Пеев изхвърлиха столичния Левски от шампионата за Купата на CEV.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР