22-годишен студент бе осъден за причинена по непредпазливост при управление

...
22-годишен студент бе осъден за причинена по непредпазливост при управление
Коментари Харесай

Осъдиха студент, потрошил двама души в катастрофа край Кичево

22-годишен студент бе наказан за породена по несъобразителност при ръководство на автомобил телесна щета на двама пасажери, оповестиха от Районния съд във Варна за Moreto.net.

На 9 април тази година при ръководство на лек автомобил „ Фолксваген “ по основен път село Кичево - село Оброчище младежът изгубил надзор над колата си и по този метод по несъобразителност предизвикал телесни повреди на други двама души, пътуващи с автомобил по същия път.

Причинените на потърпевшите телесни повреди се показват в строшаване на кости на крака, обусловили трайно усложнение в придвижванията за интервал от към 3 до 5 месеца.

22-годишният юноша е дееспособен лидер, с годно удостоверение за ръководство на автомобил, неосъждан до момента. Деянието е осъществено по несъобразителност. Производството по делото завърши с импортирано от прокуратурата съглашение сред страните за типа и размера на наказването, което Варненският областен съд утвърди. На 22-годишния лидер бе наложено наказване от три месеца отнемане от независимост, като осъществяването на наложеното наказване се отсрочва с изпитателен период от 3 години. Той бе лишен от право да ръководи МПС за период от 9 месеца. Освен това, в тежест на подсъдимия са направените по делото разходи за над 2400 лв..

Съдебният акт е финален.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР