22 глоби за над 10 000 лева начислиха от АПИ

...
22 глоби за над 10 000 лева начислиха от АПИ
Коментари Харесай

Превозвач натрупа глоби за над 10 хил. лв. заради неизправен GPS

22 санкции за над 10 000 лв. начислиха от АПИ на притежател на компания в Плевенско, който има единствено два камиона. Бизнесменът е избрал GPS следене на транспортните средства, след което се регистрира маршрутът и съответната такса. Оказало се обаче, че проследяващото устройство е отказало и четири месеца не е работило, без притежателя на компанията да знае.

Костадин Недялков от град Пордим е притежател на компания, произвеждаща храни. Има два товарни камиона за разнос на стока. Превозите не са съществена активност на компанията. Затова на предприемачът му предлагат да регистрира тол-таксите си посредством GPS следене посредством мобилен оператор. 

" И против тези 80 лв. си подсигурявам успокоение, иска ми се движат коли, ще се начислява таксата, ще си идва по имейли и всичко ще е цветя и рози. Уви, не е по този начин ", изяснява Костадин Недялков пред Нова телевизия.

В края на месец февруари Костадин Недялков схваща, че има 22 санкции, откакто камионът му е спрян за рутинна инспекция.

" Сумата, която е насъбрана, са 20 санкции по 450 лева и 2 санкции по 750 лева, когато е бил с ремарке. Общо е 10 500 лева ", изяснява Недялков.

Сумата се натрупа за четири месеца, защото GPS-ът на камионите му е спрял да работи.

" В тези четири месеца, в това число януари и февруари, няма кой да подаде сигнал към нашата компания или по някакъв метод да ни известят с есемес, че имаме две, три или четири санкции и да забележим, какъв е казусът и от кое място се начисляват ", разяснява Недялков.

Бизнесменът се пробва да потърси сметка на АПИ и компанията подизпълнител, сложила GPS-ите. Отговорът е един – санкциите би трябвало да се платят.

" Бях известен, че даже да има неточност, в системата им светва лампа и се вижда, че има проблем – дали GPS или различен, с цел да се реагира ", изясни предприемачът.

От АПИ потвърдиха версията на Костадин Недялков и показаха, че GPS-ът не е работил поради спряна сим-карта. Най-вероятната причина за това бил неплатена сметка.

" Но ние не сме спирали всеки месец да плащаме към мобилния оператор ", изясни Недялков.

Сега той работи посредством маршрутни карти, само че санкциите си стоят с тол-системата. Според предприемача това, че не е известен четири месеца за казуса има единствено едно определение.

" Това съгласно мен е с една дума – рекет ", споделя Недялков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР