22 февруари 2024 г - 729-ият ден от началото на

...
22 февруари 2024 г - 729-ият ден от началото на
Коментари Харесай

729 дена от войната: Как действат окупаторите и какво е готов Путин да загуби в Украйна

22 февруари 2024 г - 729-ият ден от началото на съветската пълномащабна военна експанзия срещуУкрайна.

Противникът продължава да подценява военните закони и стандарти при воденето на войната, употребявайки от ден на ден терористична тактичност, като изстрелване на ракети и въздушни удари с ракетни състеми освен по военни, само че и по голям брой цивилни цели в Украйна.

През денонощието на 21 февруари са водени 64 бойни сражения. Врагът е нанесъл общо 4 ракетни и 113 въздушни удара, провел е 105 офанзиви с РСЗО по позиции на украинските войски и разнообразни обитаеми места. За страдание при съветските терористични офанзиви са били убити и ранени и цивилни поданици. Жилищни блокове и
частни къщи, както и друга сериозна част от инфраструктурата са били унищожени или съществено развалени.

Снощи съветските окупатори са атакували Украйна с 10 БПЛА „ Шахед “-136/131. Въоръжените сили и системите за Противовъздушна отбрана на Украйна са унищожили 8 ударни дрона.
Въздушни удари са били нанесени на Милове, Вилхуватка, Григоровка, Колодязне, Митрофановка, Петропавливка (област Харков); Макеевка, Билохоривка (Луганска област), Лиман,Свято-Покровске, Сиверск, Ню Йорк, Била Хора, Диливка, Новопокровске, Новобахмутивка, Желанне, Степове, Семеновка, Новоселивка Перша, Орливка, Ласточкине, Тоненке, Красногоровка, Катериновка, Антонивка, Парасковиевка, Константиновка, Урожайне, Старомайорске (Донецка област), Роботине,Новоандриевка, Орихов, Запорожка област), Кринки и Чернобаевка (Херсон област).

Повече от 120 обитаеми места в региона на Чернигов, Суми, Харков, Луганск, Донецк;Запорожка, Днепропетровска, Херсонска и Николаевска области са били обстрелвани с артилерийски огън от окупаторите.

Северната оперативно-стратегическа група, Волинска и Полиска оси: там няма основни промени на обстановката.

В Сиверски и Слобожански брадви: съперникът резервира военното си наличие врайоните на Русия, граничещи с Украйна. Вражеските войски водят подривна активност, за да се предотврати разполагането на украински войски по застрашените посоки.

Противникът усилва плътността на минните полета по продължение на държавната граница с Белгородска област (Русия).

Хортицката оперативно-стратегическа група, Купиянска ос: там врагът е направил три опити за нахлуване в покрайнините на селищата Синковка и Ивановка (Харков област).
По Лиманската ос: Противникът е подхванал 6 офанзиви против украински войски в покрайнините наТерни и Вимка (Донецка област).

По Бахмутската ос: Украинските сили за защита са отблъснали 2 офанзиви на окупаторите в покрайнините на Клишчиевка и Майорск (Донецка област).

Таврийска оперативно-стратегическа група, по оста Авдиевка: Украинските бранители са отблъснали 19 противников офанзиви в покрайнините на селата Степове, Ласточкине, Северни, Първомайски и Невелски.

По оста Маринка: Украинските сили за защита не престават да сдържат врага в покрайнините на Георгиевка, Победа и Новомихайловка (Донецка област).

Нашествениците са създали 14 опита да пробият защитата на украинските войски.

По Новопавловската ос: Украинските бранители са отблъснали една масирана офанзива на съперника на юг по направление Золота Нива (Донецка област).

По Запорожката ос: Украинските бойци са отблъснали 8 офанзиви на съперника западно отВербове и в покрайнините на Роботине (Запорожка област).

Одеската оперативно-стратегическа група, Херсонска ос: Украинските сили за отбранапродължават да задържат позициите си и да отблъскват щурмовете на съветските окупационни войски.

Въпреки забележителните загуби, врагът не се отхвърля от опитите си да изтласка ВСУ от техните позиции. Така да вземем за пример денем на 21 февруари окупаторите са направили 4 безуспешни офанзиви против позициите на украинските войски на левия бряг на Днепро.

В същото време украинските бойци не престават дейните си дейности, довели до загуби на жива мощ и техника на окупационните войски и безсилие на съперника по цялата фронтова линия.

През деня на 21 февруари украинските Военновъздушни сили са нанесли въздушни удари по струпани противников войски и два зенитно-ракетни комплекса на съперника.

Също по този начин ураинските Военновъздушни сили са унищожили 1 изтребител-бомбардировач Су-34 и 3 разследващи БПЛА.

Украинските ракетни войски са поразили 5 военни отряда, въоръжение и военна техника, 2 склада за ГСМ, 3 командни пункта, 8 артилерийски системи,
и 1 радиолокационна станция на съветските нашественици.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР