219 кг марихуана задържаха митнически служители от отдел Борба с

...
219 кг марихуана задържаха митнически служители от отдел Борба с
Коментари Харесай

Удар: Марихуана за над 1 млн. лв. заловиха митничари в София

219 кг марихуана задържаха митнически чиновници от отдел „ Борба с наркотрафика “ в Търговско дружество Митница София при инспекция на резервоар.

На 29 юни 2023 година митническите чиновници селектират за инспекция резервоар, показан за митническо оформяне в София. Контейнерът пътува от Канада през Гърция до адресат – физическо лице, в София. По документи с него се транспортират персонални движимости и мебели, оповестиха от Агенция „ Митници “.

При щателната митническа инспекция сред описаните артикули,

в дъното на контейнера, са открити две кутии, съдържащи 16 сака.

В саковете са открити 438 вакуумирани пакета с тревиста маса и съцветия, които при полеви наркотест реагират на марихуана. Общото количество открит опиат е 219 кг с над 1 млн. лв. стойност по цени за потребностите на съдопроизводството.

След оперативно-издирвателни дейности е арестуван получателят на движимостите. Образувано е досъдебно произвеждане по разказа на Търговско дружество Митница София под управлението и надзора на Софийската градска прокуратура. По случая на член 219, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс за квалифицирана контрабанда на наркотични субстанции към наказателна отговорност е притеглен Я. С., на 43-години, български жител.

Спрямо обвинения е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 3000 лева Работата по случая продължава за определяне на всички обстоятелства и условия в сходство с условията на закона за обективно, всестранно и цялостно следствие.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР