215 км пътища в област Пловдив ще бъдат ремонтирани и

...
215 км пътища в област Пловдив ще бъдат ремонтирани и
Коментари Харесай

215 км пътища в област Пловдив ще бъдат ремонтирани и проектирани

215 км пътища в област Пловдив ще бъдат ремонтирани и проектирани планува програмата на Агенция „ Пътна инфраструктура “ за тази година. От тях посредством настоящия ремонт се възнамерява да стартира обновяването на към 37 км пътища, както и да продължи ремонтът на над 11 км, на които е работено и през предходната година. Технологични планове ще се изготвят за ремонт на над 80 км. За близо 87 км следва пускане на публични поръчки за изработването на механически планове за главен ремонт.

В област Пловдив ще бъде построен и напълно нов път. Министърът на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов разпореди на АПИ да стартира проектирането на ново трасе сред Пловдив и Смолян. В предпроектните изследвания ще бъдат създадени три разновидността за него. Целта е новият републикански път да поеме увеличаващият се всяка година трафик по направлението север – юг към граничния пункт „ Рудозем “.

По стратегия „ Текущ ремонт “ тази година ще приключат плануваните действия в 11,1 км сектор от път ІІ-56 Брезово - Раковски. През предходната година са изпълнени асфалтовите работи. Сега следва слагането на ограничаващите системи и пътните знаци. Планирано е през 2022 година да започва обновяването на 3 пътни сектора, за които има направени софтуерни планове. Те са за ремонта на 2,4 км от път ІІ-64 - в сектора от изхода на Пловдив до пътен възел „ Север “ на Автомагистрала „ Тракия “. 7 км от път ІІ-86 от Околовръстен път на Пловдив и 28 км от път ІІІ-667 Първомай – Асеновград също ще бъдат ремонтирани.

С осъществяването на плановете доста ще се усъвършенства пътната връзка сред общините и дребните обитаеми места с Пловдив.

През тази година АПИ ще изготви софтуерни планове на редица трасета, с цел да може през 2023 година те да бъдат също ремонтирани. Планирано е правенето на софтуерни планове за ремонта на над 13 км от Автомагистрала „ Тракия “ в област Пловдив, в сектора от 106-ти до 119-ти км. За ремонт следващата година ще бъдат готови и планове на 25 км от път ІІ-56 Павел Баня - Брезово, на 40 км от Подбалканския път І-6 Розино - Карлово – Калофер. Ще бъдат направени и софтуерни планове за ремонта на 2,8 км от третокласния път ІІІ-866 Кричим - Стамболийски, както и на оборудване на път III-375 в региона на село Кадиево.

През тази година ще бъде предоставено планиране за главен ремонт на 45 км от път І-8 Пазарджик - Пловдив - Поповица - о.п. Хасково, както и на две мостови уреди над р. Чая и р. Мечка /при 236-ти и 266-ти км/ на първокласния път. Подготвя се и процедура за планиране за главния ремонт на уреди от Подбалканския път І-6, в сектора от 216-ти до 224-ти км, както и на над 22 км от второразреден път ІІ-35 Кърнаре - (Розина- Карлово), както и на моста над река Черкезица на път ІІІ-804 Поповица – Асеновград. Програмата планува и оповестяването на тръжни процедури за правенето на механически планове за главния ремонт на две третокласни прави - близо 6 км от път ІІІ-805 (Пазарджик - Пловдив) – пътен възел „ Царацово “ - Бенковски - Войсил - Съединение и на 6 км от път ІІІ-8006 (Пловдив - Поповица) Садово - Кочово - Моминско – Асеновград.

С осъществяването на капиталовата стратегия на АПИ ще се усъвършенства експлоатационното положение на значими пътни артерии в област Пловдив от голяма важност за районната съгласуваност и за развиването на туризма. Възстановяването на компрометираните сектори от второкласната и третокласна пътна мрежа в региона ще подкрепи развиването на стопанската система в един от най-индустриализираните райони на страната.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР