21 януари догодина е най-ранната дата, на която може да

...
21 януари догодина е най-ранната дата, на която може да
Коментари Харесай

Зарков: Намалява шанса за законови промени в правосъдието

21 януари следващата година е най-ранната дата, на която може да има антикорупционно законодателство. Aко няма стабилно болшинство и държавно управление, възможностите за приемането на сходен закон понижават. Това мнение изрази пред Нова министърът на правораздаването Крум Зарков. 
Прочетете още
" Никой не е над закона. Върховенството на закона е, че всички са подчинени и никой не е над него. В този смисъл антикорупционното законодателство  има за цел да фиксира един някогашен проблем. Разследването не къде да е, а по високите етажи на властта. Онези хора, които биха могли за въздействат най-малко официално на следствието. Такъв закон бихме могли да имаме най-рано на 21 януари, откакто депутатите взеха решение предложенията сред първо и второ четене да продължат до тогава ", разяснява той въпроса по кое време в България ще има настоящо антикорупционно законодателство, което нито да е „ нечия бухалка, нито чадър ”.

По думите му в случай че няма устойчиво болшинство и държавно управление – шансът тези закони да бъдат признати тези закони понижава. „ Бяха признати два закона, само че те бяха гласувани на 7 декември. Минаха 14 дни, през което време можеше да се работи. Сега се дават още три седмици време. Само по себе си това не е трагично, само че не е и добър знак. Приемам го като оттегляне от поръчката на парламентарните сили, че плановете по Плана за възобновяване ще имат приоритет. Явно това не е по този начин, тъй като Народно събрание разисква други закони, а един антикорупционен закон по Плана към този момент беше отритнат ”, акцентира правосъдният министър.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР