21 са жертвите на стрелбата в начално училище в Тексас.

...
21 са жертвите на стрелбата в начално училище в Тексас.
Коментари Харесай

Стрелбата в основно училище в Тексас: Нападателят е прострелял и собствената си баба


21 са жертвите на стрелбата в начално учебно заведение в Тексас. Повечето от тях са деца на възраст сред 7 и 10 години. Те са учили във втори, трети и четвърти клас.

Стрелецът е разпознат. Това е 18-годишният Салвадор Рамос. При престрелката обаче са ранени и двама служители на реда, а общо четирима души са в болница.

Извършителят е премахнат. Причините за всеобщата пукотевица към момента не са ясни.

Папа Франциск се обърна към околните на жертвите, а международните водачи осъдиха стрелбата.

Трагедията се разиграва в начално учебно заведение " Роб " в Ювалди, където учат над 600 деца. Бащата на 10-годишно дете споделя, че чака с часове информация за положението на щерка си.

Стрелецът - 18-годишният Салвадор Рамос, възпитаник в гимназията наоколо до началното учебно заведение, е прострелял баба си, преди да открие огън по децата.

„ Случилото се е ужасна покруса, която не може да бъде толерирана в щата Тексас”, съобщи губернаторът на щата Грег Абът.

В прочувствено послание президентът Джо Байдън изиска смяна в законодателството за владение на оръжие.

„ Надявах се, че когато стана президент, няма да се постанова да върша това още веднъж. Поредната кланица в главно учебно заведение. И какъв брой десетки дребни деца, които са били очевидци на случилото се, виждат по какъв начин приятелите им умират, като че ли са на бойното поле. Родителите, които в никакъв случай няма бъдат същите. Като нация ние би трябвало да се запитаме: Кога, за бога, ще се противопоставим на оръжейното лоби? “, съобщи Байдън.

Законодатели от Конгреса приканиха за съответни дейности за преустановяване на по-нататъшно принуждение.

Заради нещастието в Тексас президентът Байдън разпореди да бъдат свалени американските флагове в Белия дом, както и във федералните здания в страната.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР