21 млади курсанти за ВМС, от които 14 младежи и

...
21 млади курсанти за ВМС, от които 14 младежи и
Коментари Харесай

В района на Морското училище ще е интересно на 21 септември


21 млади курсанти за Военноморски сили, от които 14 младежи и 7 девойки и 20 военни лекари, от които 9 младежи и 11 девойки, прекрачиха прага на Морското учебно заведение на 10 август т.г. Курсантите за Военноморски сили ще се образоват по специалността " Организация и ръководство на военни формирования на тактическо равнище ", в три специализации: " Корабоводене за Военноморски сили ", " Корабни машини и механизми за Военноморски сили " и " Военноморски информационни и радиотехнически системи за Военноморски сили ".

               

Курсантите са от градовете София, Варна, Бургас, Велико Търново, Плевен, Добрич, Шумен, Видин и други.

През тази образователна година за повторно в България Медицински университет " Проф. доктор Параскев Стоянов " – Варна (МУ-Варна), взаимно с Военномедицинска академия – София (ВМА) и Висшето военноморско учебно заведение " Н. Й. Вапцаров " (ВВМУ), оферират опция за образование по компетентност " Военен доктор “. Обучението се организира по едно и също време в МУ-Варна, ВМА и ВВМУ, в постоянна форма с дълготрайност 6 години. След довеждане докрай на цялостния курс на образование, студентите ще получат образователно-квалификационните степени (ОКС) " магистър “ по специалността " Медицина " от МУ-Варна и ОКС " бакалавър “ по специалността " Организация и ръководство на военни формирования на тактическо равнище "

Ритуалът по полагане на военна клетва ще стартира с посрещане бойното знаме на ВВМУ " Н. Й. Вапцаров ". Клетвата ще бъде ръководена от командира на батальона за подготовка на курсанти – капитан III р. Петър Климов.

След приемането на строя от Старшия шеф, курсантите ще положат военна клетва и поединично ще преминат под знамената. Следва одобрение на Старшия шеф и осъществяване на химна на България. Положилите военна клетва ще бъдат поздравени от началника на ВВМУ " Н. Й. Вапцаров " флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. От името на първокурсниците, слово ще произнесе курсант Теодор Киряков. Приветствено слово от името на родителите ще произнесе госпожа Мая Стойчева.

Ритуалът ще приключи с церемониален марш и изпращане на бойното знаме на ВВМУ " Н. Й. Вапцаров ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР