21-кратният шампион от Големия шлем Новак Джокович заяви, че наследството,

...
21-кратният шампион от Големия шлем Новак Джокович заяви, че наследството,
Коментари Харесай

Джокович: Наследството на Федерер ще живее вечно

21-кратният първенец от Големия шлем Новак Джокович съобщи, че наследството, което оставя отказалия се от тениса швейцарец Роджър Федерер, ще остане постоянно. 

„ За мен беше чест да бъда там. И всички изпитахме доста страсти. Тъй като интензивността на съперничеството е толкоз висока, че няма време да се осмислят някои от по-големите моменти по пътя. Неговата диря ще остане постоянно. Да, той постави завършек на кариерата си, само че наследството му ще живее още доста, доста десетилетия напред. Защото той освен реализира толкоз доста на корта, само че и въодушеви толкоз доста младежи да заловен ракета в ръка. Сега доста гении споделят, че Роджър е техен кумир. Страхотно е, илюстрира неговото великолепие “, съобщи Джокович пред „ Tennis Channel “.

Сърбинът също по този начин означи, че към момента не мисли доста за преустановяване на кариерата си, защото към момента не е подготвен за това. Той би желал главните му противници Федерер и Надал да останат наоколо.

41-годишният швейцарец приключи кариерата си тази година, откакто за последно игра на " Лейвър Къп " в Лондон в края на септември.

Федерер има 20 трофея от Големия шлем, 111 трофеи (103 на сингъл и 8 на двойки) от шампионати на ATП, два олимпийски медала - злато на двойки и сребро на сингъл. Швейцарецът беше и 310 седмици номер 1 в международната класация.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР