21-годишно момиче е най-младия човек в света с присадено лице.

...
21-годишно момиче е най-младия човек в света с присадено лице.
Коментари Харесай

Ето го най-младото момиче с присадено лице в света

21-годишно момиче е най-младия човек в света с присадено лице. След несполучлив опит за самоубийство Кейти Стабълфийд не съумява да отнеме живота си, само че губи лицето си.

За нея светът научи през септември 2018, когато се появи в септемврийския брой на „ Нешънъл Джиографик” в булчинска рокля.

Днес, седем месеца по-късно, тя към момента продължава да се възвръща, само че към този момент има ново лице.

Историята на Кейти стартира през 2013 година, когато фамилията й се мести от Флорида в Кентъки. Двамата й родители са учители, намират си работа в приблизително учебно заведение, а Кейти е записана там като постоянна ученичка.

Всичко наподобява наред, а и напълно скоро момичето се среща със собствен връстник, в който се влюбва. През 2014 година обаче в ръцете й попада телефона на гаджето й, само че със известия предопределени за друго момиче, написа „ България днес”.

Отчаяната госпожица се разделя с обичания си, само че изпада в тежка меланхолия. И толкоз жестока и сложна, колкото е и първата нещастна обич.

Родителите й са обезверени, че не могат да й оказват помощ, по тази причина вземат решение да я отпратят за малко от Кентъки. Момичето единствено намира „ разрешение” на казуса си. Докато гостува на брат си Робърт, прави опит да се самоубие като се прострелва в главата с ловното му оръжие.

За благополучие не се прицелва тъкмо, само че лицето й е извънредно потърпевшо. Тъканите се срастват след лечението, само че лицето й е безусловно обезобразено, написа "България през днешния ден ".

Следващите 3 години са призрачен сън за семейството–момичето претърпява 12 интервенции за лицево-черепна реорганизация, само че с стеснен резултат. През 2017 година медиците от клиниката по хирургия в Кливланд научава за нейния случай и оферират да й присадят лице.

„ Трябваше да чака повече от година за донор”, споделят нейни близки. Накрая, през 2018 година Кейти получава ново лице.

То принадлежи на нейна връстничка, която умира от свръхдоза. Интервенцията продължава часове, като по това време е заменен и част от скалпа, а от остарялото лице на момичето не остава безусловно нищо.

Възстановяването лишава време, само че интервенцията в последна сметка е сполучлива. „ Много сме щастливи. Косата на щерка ни порасна още веднъж. Сега може да се радва на живота и да мисли за бъдещето”, споделя с трогване майката Алисия.

Пациентката също е щастлива.

„ Никога не съм се считала за красива. Харесвам новото си лице. Но това не е най-важното. Най-сетне мога да пребивавам нормално”, споделя късметлийката.

Да е жива и здрава.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР