21-годишният Северин Красимиров има криминална регистрация от 2007 г. за

...
21-годишният Северин Красимиров има криминална регистрация от 2007 г. за
Коментари Харесай

Цацаров: Убийството на Виктория Маринова е спонтанно!

21-годишният Северин Красимиров има престъпна регистрация от 2007 година за кражба на цветни метали. Други данни за осъществено от него закононарушение няма. В хода на работата са конфискувани задоволително материални доказателства, които свързват лицето с жертвата. Това сподели на ексклузивен брифинг вътрешният министър Младен Маринов.

„ Късно нощес беше арестувано лицето Северин Надеждов Красимиров, роден през 1997 година в Русе, по отношение на убийството на журналистката Виктория Маринова. Адресът, който е обитавал, е наоколо до мястото на престъплението”, сподели Маринов.

Част от ДНК експертизите са подготвени и дават информация за съществуване на негов ДНК материал върху тялото на жертвата. Институтът по криминалистика работи и се чакат още доказателства.

„ Установените досега доказателства сочат за непринудено нахлуване на жертвата за полово посягане. Телесните увреждания, които след това са станали причина за гибелта на Виктория Маринова, са извънредно брутални и тежки по своя темперамент. Лицето е упражнявало бокс. Има и данни, че в предходните часове той е използвал огромно количество алкохол”, разясни още Сотир Цацаров.

На този стадий няма свидетелски показания, които да са от директни очевидци. Иззети са още материални доказателства, които се изследват. Младен Маринов също удостовери, че на този стадий не може да се приказва за авансово обмисляне на убийството.

„ До момента всичко приказва за непринудено действие. Имаме информация, че цяла нощ е употребявал алкохол ", разясни той.

Задочно са повдигнати две обвинявания на Северин Красимиров. Първото е за обезчестяване, за което плануваното наказване е 10 до 20 година затвор. Второто е за ликвидиране, осъществено по изключително нечовечен метод, което се санкционира с 15 до 20 година или пожизнен затвор.

„ На този стадий не можем да твърдим, че убийството на Виктория Маринова е осъществено поради професионалната й активност, всички версии се ревизират. Издадена е европейска заповед за задържане и европейска заповед за следствие ", сподели Цацаров.

„ В рамките на три дни прочетох чудовищни неща за България и нито едно от тях не е правилно. Разни сини и червени политици се скъсаха да пращат имейли и да изясняват в Брюксел и Съединени американски щати какво се случва у нас. Сякаш това не се случва и в други страни или е някакъв изолиран случай”, разяснява министър председателят Бойко Борисов. Той прикани да не се насочат обвинявания, до момента в който не се появи изрично доказателство, че това е виновникът.

"Българи направиха по този начин, че за България да се приказва като за Малта или като за Словакия. Да си очернят страната по най-брутален метод. Да се радват, в случай че България бъде в международните вести с отрицателна информация и то за най-тежко закононарушение ", съобщи министър председателят.

„ Потвърждавам обещаните си и заделени средства за Института по криминалистика, тъй че да го осъвременим с най-хубавата техника, тъй като ни бяха нужни повече от 24 часа, с цел да извадим ДНК профилите при сегашната методология. Задържаният ще бъде разпитан от немски съд, с цел да бъде екстрадиран и ние ще представим цялата ДНК информация, с която разполагаме”, сподели още Борисов.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР