21-годишният жител на Флорида, САЩ, Майк Крумхолц загуби зрението си,

...
21-годишният жител на Флорида, САЩ, Майк Крумхолц загуби зрението си,
Коментари Харесай

Младеж забрави да свали контактните лещи преди лягане и загуби зрението си СНИМКИ

21-годишният гражданин на Флорида, Съединени американски щати, Майк Крумхолц загуби зрението си, откакто не помни да смъкна контактните лещи преди лягане. Това оповестява Daily Star.

Крумхолц се прибрал вкъщи след тежък работен ден и решил да подремне. След 40 минути той се събудил и осъзнал, че е не запомнил да смъкна контактните си лещи. През това време очите му мощно се възпалили, само че той не е придал никакво значение на това, защото постоянно е заспивал с лещите и по-късно е изпитвал дискомфорт.

Крумхолц е посетил лекар едвам на идващия ден, когато болката се засилила. На младия мъж са били предписани антибиотици и стероиди, само че медикаментите не са помагали.

В резултат на втори обзор се оказва, че той има Acanthamoeba keratitis, рядко инфекциозно заболяване, при което Acanthamoeba amoebae прониква в роговицата на окото.



Младият мъж е минал курс на фотодинамична терапия, а също по този начин е претърпял интервенция, по време на която хирурзите са отделили конюнктивата на очната ябълка и са я прикрепили към роговицата. Въпреки това той изцяло е изгубил зрението на дясното си око.

Освен това в този момент ярката светлина му предизвиква болежка, тъй че би трябвало да носи слънчеви очила от самото начало.

Крумхолц към момента има късмет да възвърне зрението си, само че това изисква трансплантация на роговица. Според лекарите сега интервенцията е невъзможна, защото окото е прекомерно възпалено.

Той към този момент не може да работи или да възобнови образованието си в университета и седи в съвсем цялостна тъмнина след тази страховита 40-минутна сънливост.



Оставен в неопределеност за бъдещето на зрението си, Майк е ангажиран с повишение на осведомеността в TikTok за това какъв брой рисково може да бъде да оставяте контактни лещи в очите си, до момента в който спите - или даже да се къпете с тях.



Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР