21-годишен шофьор подкара колата си с 220 км/ч. в локалното

...
21-годишен шофьор подкара колата си с 220 км/ч. в локалното
Коментари Харесай

Дрифтър лети с 220 км/час

21-годишен водач подкара колата си с 220 км/ч. в локалното платно на автомагистрала. Той взе участие в гонки и се е снимал по какъв начин дрифтира в обитаеми места. Мъжът прави рисковани маневри и качва видеоклипове в обществените мрежи, с цел да се хвали.

Пред Нова ТВ автомобилният играч Даниел Попов прикани за по-строги санкции за сходни провинения на пътя.

Дрифтърът, който кара с 220 км/час по автомагистралата, е на 21 години от Ботевград. От Министерство на вътрешните работи разясниха, че той е и притежател на автомобила. Санкциониран е неведнъж за разнообразни нарушавания. От ноември 2019 година до момента той има седем фиша за липса на Гражданска отговорност, шофиране без светлини и документи, каране с превишена скорост.

От юли 2021 година пък са му формирани и пет акта за липса на застраховка, за ръководство без колан, без фарове, без документи, неспазване на пътни знаци и други

" Трябва да се изградят писти, трасета, на които да може да се забавлява човек с автомобила си в безвредна среда ", съобщи Даниел Попов.

„ Нашите коли са конструирани по отношение на спецификите на рали правите и рядко се доближават скорости над 180 км/час, защото по-късно към този момент е рисковано по пътищата. Много неща може да се случат на необезопасено трасе “, добави той.

„ При скорост от 220 км/час неприятностите идват извънредно бързо и границата сред това да имаш надзор и да го изгубиш е извънредно тънка. Много хора, които не упражняват професионално авто спорт, може да овладеят обстановки при такива високи скорости “, сподели още мъжът, който е апетитен като една от младите очаквания на българския авто спорт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР