21 души загинаха при падането на автобус от естакада в

...
21 души загинаха при падането на автобус от естакада в
Коментари Харесай

Трагедия до Венеция: Автобус падна от естакада, жертвите са над 20

21 души починаха при рухването на рейс от естакада в Северна Италия, съобщи Ройтерс. Трагедията е станала покрай Венеция, заяви кметът на града Луиджи Бруняро. Сред жертвите има и две деца, заяви Нова ТВ.

Пътниците са били от разнообразни националности, заяви регионалният шеф на Венето Лука Дзая, представен от италианската организация АНСА. Според разнообразни източници ранените са сред 20 и 40.

Автобусът е превозвал пасажери от Венеция към къмпинг в квартала Маргера на Местре. Паднал е от естакадата при отклонението за Маргера и се е озовал върху железопътните релси покрай гарата на Местре. Машината се е запалила и някои от телата на жертвите са овъглени. Заради нещастието придвижването на влаковете сред гара Местре и гара Санта Лучия във Венеция е мощно нарушено.

Един от починалите е немец, петима са от Украйна, има е и френски жители. Загинал е и италианският водач, което прави изясняването на събитията мъчно.

Автобусът се е движил с метан.

Президентът на Италия Серджо Матарела и кметът на Венеция Луиджи Бруняро описаха случилото се като " ужасна " и " голяма " покруса. Съболезнования изрече министър председателят Джорджа Мелони.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР