21 души бяха настанени през първия ден от активирането на

...
21 души бяха настанени през първия ден от активирането на
Коментари Харесай

21 бежанци от Украйна бяха настанени в Русе през вчерашния ден

21 души бяха настанени през първия ден от активирането на горещата линия за помощ на бежанци от войната в Украйна

Това оповестиха от ОбщинаРусе. 10 от тях са пренощували в Кризисния център, някои от които към този момент са отпътували за други елементи на страната. Други 11 са ориентирани и отседнали в хотели в Русе по тяхно предпочитание.

14 позвънявания са приели общинските чиновници на дежурния телефон. Най-честите въпроси са свързани с изискванията за настаняване и изхранване.

ОбщинаРусе се свърза с МВР-Русе с апел да бъдат изпратени на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост представители на Дирекция „ Миграция “. Това се постанова по отношение на постъпили въпроси по отношение на регистрацията на украинските жители, които по закон имат 3-дневен период да го създадат, изтичащ на празничния 3-ти март.

Всички коли с украинска регистрация са освободени от такси за паркиране на общинските паркинги. Общинското управление обмисля и опцията за обезпечаване на безвъзмездни прегледи на идващите при потребност, което ще бъде препоръчано на управленията на болничните заведения в града.

От през днешния ден общински чиновници, взаимно с доброволци на БЧК, дават наряди на Дунав мост и съветват идващите в България.

ОбщинаРусе благодари на всички, които оказват помощ.

Гражданите, които имат подготвеност да подслонят мигранти в домовете си, могат да го заявят на телефони 082/ 881 769 и 082/881 702, с цел да бъдат вписани в основания общ указател.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР