21 донорски ситуации е имало в България от началото на

...
21 донорски ситуации е имало в България от началото на
Коментари Харесай

„Последният дар на човека“: Живот, който спасява животи, и разказ на посланиците на донорството

21 донорски обстановки е имало в България от началото на годината до момента. Така късмет за нов живот са получили 42-ма българи и шестима жители на Европейски Съюз по линия на Международния продан на органи в Общността. 

Много българи към момента чакат трансплантация. По данни на Министерството на здравеопазването те са 859 души.

Какво значи „ Последният подарък на индивида “ - описват ни основателите на плана, които преди броени дни станаха Посланици на донорството.

На съвсем 6000 м височина международният и европейски първенец по плуване разпространява донорството

В края на септември Александър, Самуил и Димитър реализират една своя цел – улица да бъде кръстена на донор. Това се случва след неочакваната гибел на Георги Николов – брат на Александър, който си отива през 2015 година, само че избавя няколко човешки живота.

„ Малко хора изпадат в обстановка, в която би трябвало да дарят органите на околните си, в сравнение с хора, които имат потребност от орган “, разяснява Александър Николов.

Днес и тримата са обединени от идеята да избавят.

„ Когато можем да работим за нещо, което може да сложи подобен обществен отпечатък и да предизвика смяна в обществените настройки, и институционалните, води до задоволство – личностно, само че и до това, че нашата работа може да трансформира средата към по-добро “, уточни Самуил Петков.

Вие малоумни ли сте?! Какво ми пишете в обществените медии? Ето в този момент поради вас това дете ще почине на масата, споделя доктор на майката

България заема едно от последните места по донорство в Европа, демонстрират данните. Борбата с неналичието на религия в системата се оказва най-трудна, споделят от „ Последният подарък на индивида “.

„ С доста хора, когато сме ходили на място, са казвали – „ О, те ще откраднат орган, ще злоупотребят “, разяснява Димитър Панайотов.

И тримата си дават обещание,  че ще не престават да предизвикват донорството, тъй като един човек може да избави минимум четирима други.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР