21-ата международна школа по физика на кондензираната материя се състоя

...
21-ата международна школа по физика на кондензираната материя се състоя
Коментари Харесай

Учени от 15 държави участваха в международна школа по физика, организирана от БАН

21-ата интернационална школа по физика на кондензираната материя се състоя в Международния дом на учените "Фредерик Жолио-Кюри ". Организатор на научния конгрес на тематика "Постижения и вероятности при функционалните материали " е Институтът по физика на твърдото тяло при Българска академия на науките, оповестиха уредниците.

В интернационалната школа по физика са взели участие учени от 15 страни, като измежду тях са преобладавали младите откриватели от България.

Участниците в школата са дискутирали в пет тематични панела. Представени са били отчети с постигнатите досега научни резултати и с бъдещи провокации във всяка една от тематичните области.

Материалите от конференцията, след рефериране, ще бъдат оповестени в Journal of Physics Conference Series на издателство IOP. Предвижда се определени отчети на лекторите да се разгласяват в профилираните издания Physica status solidi (Wiley) или Advances in Biomembranes and Lipid Self-Assembly (Elsevier). Целта е те да популяризират най-новите и най-хубавите достижения в региона на функционалните материали.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР