208-сантиметровият младежки баскетболен национал Цветомир Чренокожев получи наградата в памет

...
208-сантиметровият младежки баскетболен национал Цветомир Чренокожев получи наградата в памет
Коментари Харесай

Цветомир Чернокожев: Везенков запали огъня в мен към баскетбола

208-сантиметровият юношески баскетболен национал Цветомир Чренокожев получи премията в памет на спортния публицист Рачо Колев. Призът под надпис " Едно сърце, една игра " се връчва годишно. Чернокожев е петият ѝ лауреат. Наградата е за най-хубав баскетболист до 21 години за сезон 2018/2019.

Младата вяра на родния баскетбол наследява Иван Алипиев, Александър Везенков, Димитър Димитров и Станимир Маринов. В анкетата " Рачо Колев – едно сърце, една игра” взеха присъединяване представители на 12 медии.

Чернокожев събра 40 точки, следван от Мартин Коцев от " Черно море Тича " с 15 и Йордан Минчев от " Истанбул ББ " с 11 точки.

Снимка: Lap.bg

С най-вече оценки " Рачо Колев – Едно сърце, една игра " е Александър Везенков - четири в осемгодишната ѝ история. Играчът на " Олимпиакос " се оказва измежду виновниците Цветомир през днешния ден да се занимава с баскетбол.

" Със сигурност доста ме радва тази премия и това, че ме свързвате с Везенков, тъй като той ми е един от обичаните спортисти. Радваме това, че всички публицисти сте ме оценили и това може да ме кара единствено да бъда благополучен ", съобщи Чернокожев.

" Кога аз отидох в " Лукойл " бях на 11 години, а той беше на 16 и си припомням, че ме викаха заран в 7-8 часа да му депозирам. Той стреляше, аз му подавах и може би това ме е запалило, че просто не стопира да работи, желанието му за работа, както и държанието му на терена ", добави той.

Чернокожев показа усещанията си от първия конфликт за този сезон – мачът за Суперкупата на България сред " Левски Лукойл " и " Балкан " и упованията си за идния сезон.

Снимка: Lap.bg

" Видях Чавдар Костов и " Балкан ". Играха добре момчетата на " Левски ", само че Чавдар си е Чавдар. Показва, на какво е кадърен, а " Балкан " имат много, до момента в който ги настигнат през сезона. Амбициите на всички са в наградите места, до момента в който нас ни поставят на последните позиции. Надявам се това да ни е един от плюсовете, че няма напрежение и да си играем нашата игра ", съобщи той.

Амбициите пред младия баскетболист са непрекъснато да градира в своето развиване, като точно това ще го води към огромните упоритости – да играе в положително състезание отвън границите на България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР