204 са кандидатите в четвъртото издание на ПРОМЯНАТА - най-голямата

...
204 са кандидатите в четвъртото издание на ПРОМЯНАТА - най-голямата
Коментари Харесай

Стотици проекти от цяла България кандидатстват за ПРОМЯНАТА

204 са претендентите в четвъртото издание на ПРОМЯНАТА - най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп в партньорство с фондация Reach for Change България. ПРОМЯНАТА цели да усъвършенства трайно живота на децата в България, като открива стимулирани обществени бизнесмени и им оказва помощ да осъществят по резистентен метод концепциите си за по-доброто и несъмнено бъдеще на българските деца.

Нови петима обществени бизнесмени ще доближат до финала на състезанието и да получат финансиране, професионални образования и менторска поддръжка, медийно отразяване и достъп до интернационална мрежа от обществени бизнесмени, с цел да развият своите решения оптимално дейно.

Социални бизнесмени от 41 обитаеми места попълниха и подадоха онлайн апликационната форма в тазгодишното издание на състезанието, която беше затворена на 18 юли в 23.59 ч.

Кандидатите са от цялата страна – близо 40% от кандидатурите са подадени от десетки обитаеми места от Северна и Южна България, в това число от Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Добрич, Монтана, Сливен, Видин, Ямбол, Шумен и други огромни и дребни градове, както и няколко села от страната, а 60% са от София.

Преобладаващият брой участници са с висше обучение (84%) и както в предходните издания на състезанието, повече от половината от претендентите (61%) са дами. Социалните бизнесмени са от 19 до 72 години, като близо 43% от претендентите са сред 26 и 35 години.

„ ПРОМЯНАТА напипва пулса на обществото. За четвърта поредна година даваме публичност и поддръжка на смели обществени бизнесмени от цялата страна, които оферират ефикасни решения за по-добър живот на децата в България. Темите, по които те работят са доста разнородни, само че три от тях се повтарят в най-вече кандидатури: нуждата от промени в началното и междинното обучение, с цел да дава отговор на актуалните потребности на обществото, експанзията в учебно заведение, бедността, в която живеят някои деца “, споделя първичните си усещания за участниците Юрий Вълковски, изпълнителен шеф на фондация Reach for Change България.

 Юрий Вълковски

Подадените планове ще преминат през осем стадия на оценка. Те ще бъдат обсъждани от специалисти от водещи неправителствени организации, експерти от разнообразни отдели на Нова Броудкастинг Груп, представители на основни институции и на световната мрежа на Reach for Change. През септември десетте най-хубави претенденти ще бъдат поканени да вземат присъединяване в двумесечна безвъзмездна обучителна стратегия, която ще им помогне да развият своя бизнес проект и да подобрят изцяло своя план. През ноември посредством изявление с специалисти от България и Швеция измежду тях ще бъдат определени петимата финалисти в ПРОМЯНАТА 2017/2018. Публиката още веднъж ще има опция да гласоподава за своя любимец измежду петимата при започване на 2018 година.

Всички претенденти ще получат информация дали са минали първия стадий на състезанието при започване на август.

От 2014 година до момента ПРОМЯНАТА оказа помощ на над 13 000 деца в цялата страна, а всяка година NOVA влага над 190 000 лева, с цел да може позитивната смяна за децата на България да стане действителност. Освен финансовата поддръжка, всяка година Нова Броудкастинг Груп интензивно включва своите чиновници в доброволчески четения, изявленията с претендентите и финалното жури за избора на огромния победител. В допълнение, компанията обезпечава медийна поддръжка за всички финалисти, а нейни чиновници стават техни ментори, с цел да споделят бизнес опит и да им дадат стратегически препоръки. По тематиката Остават 5 дни до крайния период за кандидатстване в ПРОМЯНАТА 2017/2018
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР