2023 г. се приближава към своя край. Revolut, глобалното финансово

...
2023 г. се приближава към своя край. Revolut, глобалното финансово
Коментари Харесай

Revolut: Българите имат три основни финансови желания: да забогатеят, да получат повишение на заплатата и да платят дълговете си

2023 година се доближава към своя край. Revolut, световното финансово приложение с над 35 милиона клиенти по света, пожела да узнае по какъв начин клиентите гледат на своите финансови провокации и достижения през миналата година. Според изследване на Dynata, извършено от името на Revolut, българите имат три съществени финансови стремежи за Коледа: 1. Да се научат по какъв начин да усилват парите си (43%); 2. Да получат нарастване на заплатата (21%) и 3. Дълговете им да бъдат напълно изплатени (15%).

Revolut, желаната цифрова банка в България за над 700 000 частни клиенти, опакова навиците за харчене на клиентите си през 2023 година в персонализирани карти като част от годишния преглед RevReview. Дали е „ сеяч ” (засял спестявания над 3500 GBP с Revolut) или в „ цялостен подем ” (клиент, който икономисва, получава възобновени суми и предлага на приятели) – потребителите могат да открият своите персонализирани истории, разкриващи паричните им привички, в приложението Revolut от средата на декември 2023 година

Тайната рецепта за сполучлива финансова обстановка през 2023 година

След 12 сложни месеца, белязани с инфлация и възходящи разноски за живот, българите считат, че главното им финансово достижение през 2023 година е да научат по какъв начин дейно да поддържат финасовата си обстановка (23%). За други 23% най-големият триумф идва от откриването на източници за спомагателен приход, само че 19% от респондентите споделят, че финансите им са се влошили.

Почти един от четири българи стартира да печели спомагателен приход, изключително във възрастовата група 35 – 44 година (31%), като дамите са по-успешни в намирането на нови способи за правене на пари – 24% против 21% за мъжете. Жените са по-засегнати от нарасналите разноски за живот и заявяват, че финансовата им обстановка се е влошила в по-голяма степен от мъжете (21% против 16%), а по-зрялото потомство (55 – 64 г.) е най-засегнато (20%). Поколението Z (18 – 24 г.) е първенец в спестяването (30%), а Милениалите – в вложението (22%).

През последните 3 месеца българският клиент е похарчил приблизително 776 лева месечно с Revolut, правейки най-малко 18 заплащания на месец за общи разноски, извършване на покупки, развлечения, комунални сметки или пътешестване.

Revolut става все по-популярен измежду локалните си клиенти с капиталовите си артикули, предоставяни от същото литовско сдружение – Revolut Securities Europe UAB. Revolut предлага на клиентите достъп до акции на над 2200 компании от Съединени американски щати, над 100 европейски компании и над 150 борсово търгувани фонда (ETF) посредством приложението си. 63% от българските клиенти, търгуващи с американски или европейски акции в Revolut, са във възрастовия сегмент 25 – 44 година, а един от четири търгуващи вложители е жена. Средната инвестиция, направена от капиталов клиент на Revolut в България, е 2200 евро (май – ноември 2023 г.)

В България Revolut Securities Europe UAB предлага също Гъвкави сметки – лихвоносен артикул с изменчив лихвен % до 5,34% за USD, който дава на клиентите на Revolut същинска еластичност: няма минимална сума за депозит, тегленията могат да бъдат осъществявани когато и да е, а лихвата се начислява всекидневно.

Без съжаления след рационални разноски

5 от 10 българи правят оценка разноските си през 2023 година като „ положителни ” и заявяват, че са взели положителни решения и са харчили най-вече рационално. Мъжете са по-уверени във финансовите си избори през годината (54%), спрямо дамите (50%), както и възрастовият сегмент 45 – 55 година (56%). Милениалите (25 – 34 г.) изпитват смесени усеща по отношение на държанието си при харчене (43%), като считат, че в някои случаи са взели положителни решения, до момента в който в други просто са прахосали пари. Възрастовата група над 65 година показва най-висока степен на страдание за разноските си – 10% (спрямо приблизително 7%).

Нова година, нови решения, нов късмет а пропуснати благоприятни условия през 2023 година

Без значение какъв брой сполучлива е била 2023 година за българите от финансова вероятност, към момента има какво да се усъвършенства през 2024 година 23% от българите са удовлетворени от ръководството на парите си през последните 12 месеца, до момента в който един от четири интервюирани съжалява, че не е икономисал колкото е желал. 15% биха желали да открият спомагателен източник на приходи, 12% – да влагат повече, а 13% – да подобрят уменията си за ръководство на финансите. Жените съжаляват в по-голяма степен, че не са спестявали повече (26% против 22%). Представителите на поколението на милениалите (25 – 34 г.) също гледа на спестяването като наложително държание (32%). Проучването също демонстрира, че разбиране на уравновесено отношение към финансите пораства с времето – по-зрялото потомство (над 65 г.) е по-малко склонно да съжалява за метода, по който борави с парите (33% не споделят съжаление).

Сред всички категории сегментите на 25 – 34 и 35 – 44-годишните съжаляват за неналичието на дарба да основат спомагателни финансови източници (17% от всеки от тях). През 2024 година представителите на поколението Х биха могли да вземат под внимание Revolut като метод да научат повече за вложенията и за възстановяване на финансовите им знания, с цел да реализиран разнообразни финансови цели. 18% от този възрастов сегмент съжаляват, че не са се научили по какъв начин да влагат средствата си.

Клиентите на Revolut получиха известие на 20 декември 2023 година да открият персонализираните си характерности в обзора RevReview непосредствено в приложението и да узнаят по какъв начин са харчили, спестявали или вложили през последните 12 месеца с функционалностите за цифрово банкиране, препоръчани от Revolut.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР