2023 г. се очертава като ключова за пазара на електромобилите

...
2023 г. се очертава като ключова за пазара на електромобилите
Коментари Харесай

Защо и с колко Tesla сваля цените на колите си

2023 година се обрисува като основна за пазара на електрическите автомобили и следва да забележим същинска “ценова война ” сред откритите и навлизащите в сегмента компании. 
 Tesla Semi и първите електрически камиони на компанията
Първите Tesla Semi камиони потеглят по пътищата

“Слон, който се движи като гепард ”

Преди няколко дни Tesla заяви, че смъква цените на колите си в Европа и Съединени американски щати, откакто неотдавна разгласи понижения и в Китай. 

Намаленията са много съществени, като в Европа Model Y да вземем за пример ще стане със 17% по-евтин, а в Съединени американски щати - с 20%. 
 Снимка 449472

Model 3 ще поевтинее с сред четири и 12% според от конфигурацията на модела, оповестява Reuters. 

Така колите на Tesla де факто ще станат по-евтини, в сравнение с бяха преди покачването на цените през миналата година.

Новините от Tesla идват след рекордни финансови резултати и брой доставени коли за 2022 година, които обаче останаха по-ниско от поставените от компанията цели. 
 Снимка 602503

Именно това наподобява е и тактиката на компанията в този момент - да направи колите си още по-достъпни и атрактивни, с цел да продължи да се постанова като главен производител на електрически автомобили, въпреки и с по-малка облага. 

Според The Verge Tesla цели да резервира преднината, която има сега, на фона на задаващите се през 2023 година в Китай и Съединени американски щати по-евтини EV модели. 

t
 Илон Мъск, Tesla, Twitter и сривът на благосъстоянието на милиардера
Падението на Илон Мъск

Какъв антирекорд сложи милиардерът

Компанията също по този начин може би регистрира, че Model S е към този момент на 10 години, а последният Model 3 става на три години, което значи, че цената е измежду дребното варианти пред Tesla в името на това да резервира конкурентоспособността на колите си.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР