2023 г. беше трудна. 25 000 операции са извършени през

...
2023 г. беше трудна. 25 000 операции са извършени през
Коментари Харесай

Директорът на Пирогов: Чакаме резултатите от одита, за 2023 г. са направени 25 000 операции

2023 година беше сложна. 25 000 интервенции са осъществени през годината. Едно от най-натоварените отделения бе травматологичното, инвазивната хирургия. Имаме случаи, при които стават чудеса също, съобщи пред Нова телевизия шефът на Пирогов доктор Валентин Димитров.

За децата, потърпевши от пиратки, Димитров сподели, че това е нечувано. Той даде за образец случая с детето от Сандански, на което бяха отрязани два пръста. Не се осъзнава заплахата от пиратките, това може да докара до тежка инвалидизация за цялостен живот, акцентира Димитров и добави, че би трябвало да мислим за сигурността на нашите деца.

Във всичките изяви по медиите съм спестовен, имам вяра в самостоятелните институции. Когато човек излиза и приказва пред обществото, би трябвало прецизирано да се изрича и да носи отговорност. Всичките ми срещи с министър Хинков са отразени в медиите. Не разясня случаите с одитния отчет и с това, което е написано, тъй като съм написал 2 писма до прокуратурата. Проверките още не са завършили. Чакаме ги да приключат. Хинков е министър от 6 юни предходната година. Заповедта за назначение на одит в Пирогов за интервала, за който той желае, е с дата 14 август 2023 година мисля, че август е след юни месец и той е бил назначен преди този момент. Всеки взема своето решение, аз поемам уговорката, че в случай че излязат данни за нарушавания от моя страна, ще си понеса отговорността съответно и ще кажа, да това са резултатите, уточни още Димитров. Аз подлежа на наказателна отговорност в случай че това, което той споделя, излезе правилно. Подаването на оставка е бягство,така се бяга от казуса. Аз по тази причина не си депозирам оставката, ние сме в правова страна и хората би трябвало да правят нещата съгласно разпоредбите и закона. За да заведа иск срещи министъра, би трябвало да имам обстоятелства, когато излязат двете инспекции, въз основата на резултатите, тогава ще се случи това нещо, сподели още Димитров.

Получих поддръжка от всички политически сили без да съм изискал, това е оценка за тази година и половина какво съм направил в Пирогов, разяснява шефът на болничното заведение. 853 000 лева е облагата за предходната година на Пирогов. Няма нито един лев просрочено обвързване към нито един снабдител. Регулярните отговорности, на които не са пристигнали падежите още и обслужването на банковите заеми, са общо 34 млн. лева, посочи още Димитров.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР