2022 г. беше изпълнена с различни мега заплахи, геополитически кризи

...
2022 г. беше изпълнена с различни мега заплахи, геополитически кризи
Коментари Харесай

Любомир Каримански: Рецесията чука на вратата, нужно е да затегнем коланите

2022 година беше изпълнена с разнообразни мега закани, геополитически рецесии и вътрешни рецесии. Въпреки това данните, които отчитаме не са толкоз песимистични във връзка с стопанската система, тъй като бяха планувани доста ограничения за бизнеса. През 2022 година ползвахме еднократни разноски от държавните енергийни сдружения, които не са гласувани в държавния бюджет, тъй като нямаме постоянно държавно управление, а то ни е нужно. Това съобщи съветникът на служебния финансов министър и някогашен народен представител от “Има подобен народ ” Любомир Каримански в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Той даде образец: “ „ Ако една компания има потребност от капиталова стратегия, тя няма да може да я извърши, тъй като страната ѝ е лишила дивидентите, може да се наложи тя да тегли дълг “.

По думите му дефицитът е невисок поради стратегиите за подкрепяне на бизнеса. „ Ние имаме потребност от финансовите разноски, които не се състояха, с цел да върви България напред. Реформите, които планирахме са доста значими и би трябвало да се случат. Ако бяхме вложили парите в финансовата резистентност на бизнеса, предприятията евентуално щяха да създадат изпитание да наемат повече хора, тъй че да може всеки един жител да почувства, че се е задвижила стопанската система, а не да разчитаме единствено на страната за повдигането на минималната работна заплата с цената на нов дълг. Ръстът на минималната работна заплата евентуално ще е в тежест за бизнеса “, съобщи Каримански.

Той уточни, че повишението на минималната работна заплата е било нужно, тъй като в обществения бранш има доста огромна част от хората, които са на минимална работна заплата.

„ Само за последната една година най-големите жонгльори с минималната работна заплата в Народното събрание бяха политическите водачи и те спекулираха с тази тематика. Такова нарастване бе заложено в по този начин или другояче. За наслада се откриха буфери и стана допустимо тя да се усили на 780. Така минималната работна заплата покрива темпа на инфлацията в страната “, съобщи съветникът на служебния финансов министър.

„ Направена е първата стъпка за увеличение на минималната работна заплата, само че тя би трябвало да е обвързвана и с темпа на произвеждане. На вратата ни чука рецесията. Трябва да предприемем ограничения, с цел да преминем по-леко през нея, т.е. Ще е нужно да затегнем коланите “, предизвести Любомир Каримански.

По думите му разноските тази година ще се отразят отрицателно в идната година.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР